La Diputació de Barcelona obre subvencions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques d'autoconsum i de calderes de biomassa

18/05/2017 - 15:19

La Diputació de Barcelona ha publicat l’anunci de convocatòria de subvencions per a l'any 2017, en règim de concurrència competitiva, a favor d'ens locals de la província de Barcelona signataris del Pacte dels alcaldes i alcaldesses, per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques d'autoconsum i de calderes i/o xarxes de calor municipals de biomassa.

El pressupost total és de 750.000 euros, desglossat inicialment en 180.000 per a instal·lacions fotovoltaiques i de 570.000 per a calderes i/o xarxes de calor amb biomassa.

Es preveu que les plantes fotovoltaiques seleccionades rebin una subvenció del 80% del seu cost, amb un màxim de subvenció de 20.000 euros, i les instal·lacions de biomassa un 50% amb un límit de 250.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds és de 30 dies naturals i, entre altres documents, s’haurà d’acompanyar d’un projecte executiu de la instal·lació signat per un tècnic facultatiu competent on hi figurin, com a mínim, les dades que han de permetre l’avaluació dels criteris ambientals i econòmics, que es detallen a les bases de la convocatòria.

L’atorgament de les subvencions serà per concurrència competitiva d’acord amb la valoració que resulti de l’aplicació dels criteris objectius que figuren a les bases, i que tenen en compte, entre altres, la mida del municipi, l’existència de comptabilitat energètica, i el percentatge d’autoconsum i de cobertura solar de les instal·lacions fotovoltaiques o el no trobar-se en zona especial de protecció atmosfèrica  per les instal·lacions de biomassa.

La documentació es pot consultar a l'enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Notícia

Catalunya ja compta amb 102.107 instal·lacions d’autoproducció i 990,5 MW en servei. L’any 2023 es va tancar amb 42.291 noves instal·lacions que sumen 493,7 MW, la major xifra de la sèrie històrica.

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Butlletí