Jornada: Qui treballarà la terra?

dijous, 8 juny, 2017 - 09:00 a divendres, 9 juny, 2017 - 13:59
Geolocation

La Fundació del Món Rural organitza una jornada de debat sobre l’accés a les terres agràries

La consellera Meritxell Serret serà l’encarregada d’inaugurar el proper dijous 8 de juny una jornada que té per objectiu debatre al voltant de l’accés, per part de pagesos, a terres i edificacions agràries sense producció com a mesura per fer front al creixent abandonament del camp català.

Enllaç al formulari d'inscripció

Programa de la jornada

Amb l'objectiu de posar en valor la tasca productiva i econòmica essencial que duu a terme la pagesia arreu del territori català i aportar noves eines i recursos que permetin al sector garantir i fer créixer la seva activitat, la Fundació del Món Rural (FMR) presenta el proper dijous 8 de juny la jornada ‘Qui treballarà la terra?’. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, encapçalarà una sessió de treball on es convidarà als assistents a debatre, reflexionar i contrastar al voltant de la possibilitat de facilitar l’accés a terres en desús a futurs pagesos perquè hi puguin desenvolupar activitat agrària. La jornada tindrà lloc al CaixaForum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guardia, 6-8) i comptarà, entre d’altres coses, amb una ponència dirigida per Isabel Álvarez, responsable d’incidència política de la Xarxa Urgenci, i dues taules d’experiències.

La primera de les taules, moderada per Vanesa Freixa, membre de Terra Franca, tindrà com a protagonistes Marta Vallès, del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Mireia Vilamala, tècnica del Parc Natural del Montsant i del Priorat; Josep Presseguer, gerent de Fruits de Ponent; i Jordi Martí, membre de Terra Franca. En  la segona taula, que moderarà Eduard Trepat, tècnic de la Fundació del Món Rural, participaran Alejandro Sánchez, subdirector de mobilitat de terres de l’Axencia Galega de Desenvolvemento Rural; José María Rodríguez, del Banco de Tierras del Principado de Asturias; François Dubreuilh, administrador de Terre de Liens al Llenguadoc-Rosselló; i Michel Baylac, president de la SAFER Gascogne Haut-Languedoc. Les taules d’experiències estaran centrades en la difusió de projectes en marxa a Catalunya i altres regions en l’àmbit de la promoció de l’accés a terres en desús per part de nous pagesos.

Des de la Fundació del Món Rural es convida els mitjans de comunicació i totes les persones, col·lectius, entitats del sector i administracions interessades en la temàtica a participar en aquesta jornada, que vol donar resposta al creixent abandonament de terres que està patint el camp català i oferir propostes de futur  susceptibles de garantir la sostenibilitat del món rural i una major prosperitat de les activitats agràries. Així mateix, es dóna les gràcies a l’associació Terra Franca, l’Obra Social La Caixa i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat per la seva col·laboració en l’organització de la jornada.


 

Municipis: 
Categories: 
Agricultura

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Acte
Notícia

Més d'un centenar de persones van omplir la Sala Francesca Bonnemaison en una celebració en què es va comptar amb una ponència inspiradora sobre decreixement i reconnexió amb la natura, amb la taula rodona “La Xarxa en transformació” i amb el reconeixement de les Bones Idees per canviar món 2022. Voleu descobrir-ne tots els detalls?

Butlletí