Les administracions catalanes es troben per seguir coordinant l'acció climàtica en eficiència energètica i renovables

Font: Diputació de Barcelona i Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

02/06/2017 - 12:45

El mateix dia que es posava en dubte la política internacional sobre canvi climàtic, els diversos nivells de les administracions públiques catalanes es reunien en el marc del Club del Pacte d’Alcaldes de Catalunya en una jornada política de coordinació i intercanvi d'informació entre administracions i agents privats en àmbits d'eficiència energètica i energies renovables com la biomassa.

La jornada ha estat inaugurada pel diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient i president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Valentí Junyent; i ha comptat amb representants de les quatre diputacions catalanes, AMB, ICAEN, Ajuntaments com el de Barcelona, Generalitat de Catalunya i agents privats. els quals segueixen treballant a favor de l'eficiència energètica i les energies renovables per lluitar contra el canvi climàtic.

Les diverses administracions supramunicipals han compartit informació sobre el destí dels fons FEDER aprovats per part de la Generalitat de Catalunya.

En la jornada també s’ha presentat el projecte SHERPA, sobre eficiència energètica i rehabilitació d’edificis públics, i el distintiu Cel Nocturn de Qualitat i suport a la prevenció de la contaminació lumínica. La jornada també ha acollit una trobada d’entitats del sector privat del  Clúster de biomassa de Catalunya i del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC).

En la seva intervenció, el diputat Valentí Junyent, ha expressat la seva satisfacció per l’adhesió de la Diputació de Barcelona al Clúster de la Biomassa de Catalunya, expressant que «des de la corporació hem detectat la voluntat de tots de complir uns objectius comuns i afegir valor a les nostres accions a través de l’eficiència energètica i l'aprofitament de les noves oportunitats que té la biomassa en l’àmbit municipal».

Junyent també ha ressaltat la relació amb el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya ja és antiga, amb qui la diputació comparteix els mateixos objectius d’impulsar i promocionar productes i serveis relacionats amb l'eficiència energètica en els edificis, la mobilitat i els serveis públics.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Creada el 16 de juliol de 1997 a Manresa,  actualment constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències, i promoure i dur a terme projectes d'interès comú.

Documentació de la jornada.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Article

La cinquena edició de la Marató per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir el consum d'electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6% l'aigua.

Butlletí