50 voluntaris retiren 90 quilos de deixalles del fons marí i la platja de la Nova Icària

Font: betevé.cat

05/06/2017 - 15:37

 

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, una cinquantena de voluntaris han participat en una acció de neteja del fons marí i la platja de la Nova Icària. S'ha actuat, sobretot, en una zona d'algues situada entre 30 i 50 metres de la línia de platja, on s'enganxen les deixalles, i entre les troballes ha aparegut alguna sorpresa desagradable.

En només dues hores, els voluntaris han aconseguit retirar fins a 90 quilos de deixalles i residus. És el balanç de la primera jornada per netejar el litoral barceloní organitzada per Turisme de Barcelona. Entre el material recollit, plàstics, algues, fulles i, fins i tot, una rata morta.

Dídac Costa, el primer navegant català que ha completat la regata Vendée Globe en solitari i sense escales, ha apadrinat aquesta acció oberta a tots els ciutadans, en què s'han implicat també alguns turistes.

Neteja per equips

Els voluntaris s'han organitzat en tres grups que han actuat per zones: la sorra, la vora del mar i el fons marí fins a una fondària de sis metres. Per estimular la recollida de deixalles s'ha organitzat una competició per equips. Els guanyadors han extret 20 quilos de residus.

Aquesta iniciativa se suma a altres jornades de neteja el litoral barceloní, com per exemple, les que protagonitzen voluntaris de la Guàrdia Urbana.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona
Notícia

Entre d'altres, Manel Isnard i Rafael Montserrat han estat reconegut amb el Premi de l’Aigua 2024 per la seva trajectòria professional i l'Ajuntament del Vendrell per diversos projectes de renaturalització.

Butlletí