Saps què es pot (i què no es pot) llençar a les papereres?

28/09/2017 - 08:30

Entre el 18 de setembre i el 6 d’octubre, els informadors ambientals de l’Ajuntament senyalitzaran un total de 1.500 papereres on es detecten incidències, amb l’objectiu de posar l’atenció sobre aquests elements del mobiliari urbà i promoure’n un ús adequat.

A Barcelona hi ha 25.229 papereres ubicades a diferents espais públics i a una distància màxima entre elles de 50m. N’hi ha de simples i dobles, de circulars i de semicirculars, amb cendrer o amb apagadors, però sempre tenen la mateixa funció: acollir els residus de butxaca.

La senyalització de les papereres s’acompanya d’una acció de sensibilització, on els informadors s’apropen als usuaris de les papereres per informar-los sobre què es pot i que no es pot llençar o quin és el cost real d’aquest tipus de mobiliari.  També s’aprofitarà aquesta intervenció per recollir suggeriments i queixes que els usuaris puguin tenir com, per exemple, si consideren les papereres del seu districte prou adaptades pel seu ús.

Com es fan servir les papereres del carrer?

A les papereres moltes vegades s’hi troben bosses d’escombraries, residus reciclables o puntes de cigarreta. La realitat és que no són un contenidor del carrer, per això cal tenir en compte algunes recomanacions. Es recomana apagar les puntes de cigarreta abans de llençar-les evita que s’hi puguin produir petits incendis. Les papereres de la ciutat disposen d’un apagador o de cendrer per aquesta funció. 

També s'explica que els residus orgànics cal dipositar-los al contenidor marró. Les papereres, en estar obertes, poden ser objecte d’atac per senglars i altres animals indesitjats en la cerca d’aliment.

Els xiclets és millor llençar-los embolcallats per evitar que s’enganxin en la bossa. I es demana no abocar bosses d’escombraries dins de les papereres ni abandonar cap residu al seu costat.

Tota la informació sobre aquestes i altres accions de sensibilització ambiental les podeu trobar a la pàgina de Gestió de neteja i residus.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí