Més de 1.500 escolars de Girona participen en el Dia Sense Cotxes

29/09/2017 - 08:52

La iniciativa s'ha programat dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible sota el lema "Transformem el carrer, ens formem al carrer".

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, han visitat un dels carrers que s’han tallat per commemorar el Dia Sense Cotxes a la ciutat, una de les activitats emmarcada dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura d’enguany. En concret, s’han desplaçat fins al carrer de Joan Maragall, on hi havia alumnes de l’escola Dr. Masmitjà.

Un total de 1.570 alumnes de deu centres educatius de Girona –Escola Carme Auguet, Escola Dr. Masmitjà, Escola Pla de Girona, Escola El Bosc de la Pabordia, Escola Montjuïc, Escola Marta Mata, Escola Dalmau Carles, Escola Montfalgars, Escola Cassià Costal i Escola Àgora- han participat avui en la iniciativa “Transformem els carrers, ens formem als carrers”. Aquesta activitat, que s’ha impulsat per segon any des de l’Ajuntament de Girona, té com a objectiu reduir l’ús del transport privat i fer ús de l’espai públic sense vehicles a les ciutats. Durant unes hores, els escolars traslladaran les classes de les aules al carrer per fer-hi activitats lúdiques.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar que aquesta iniciativa ha de servir per “conscienciar la ciutadania que les nostres rutines han de canviar i que hem d’anar cap a les ciutats sostenibles evitant desplaçaments en cotxes privats, que poden ser innecessaris”, també ha volgut remarcar que “des del Govern de la ciutat es treballa tot l’any per fer una Girona més amable, en què els desplaçaments a peu i en bicicleta treguin protagonisme als cotxes”.

Els carrers que s’han tallat aquest matí per commemorar el Dia Sense Cotxes són: el carrer de Joaquim Riera i Bertran –entre el carrer de Tísner i el carrer del Riu Cardener-, el carrer de Portlligat –entre el carrer de les Illes Filipines i el de l’Illa de Gomera-, el carrer de Joan Maragall –entre el carrer de la Creu i el de Maluquer Salvador-, el carrer de Riera de Mus –entre el carrer de Can Prunell i de Vitòria-Gasteiz-, el carrer de la Mare de Déu de Loreto –entre el carrer de Mossèn Baldiri i Reixach i l’avinguda de Lluís Pericot- i el carrer de Sant Sebastià –entre el carrer de Campcardós i el carrer de Puigneulós-.

També durant aquest matí l’escola Montjuïc ha fet un taller amb l’objectiu de mesurar i avaluar diversos aspectes relacionats amb la mobilitat i seguretat viària, com la contaminació acústica o atmosfèrica del voltant de l’escola; el repartiment de l’espai viari i qüestions relatives a la disciplina dels usuaris a la via.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible persegueix promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Notícia

Aquesta adquisició permetrà renovar, incrementar i millorar el parc mòbil del consistori. Demà s’iniciarà una campanya d’educació ambiental per reduir els residus impropis

Butlletí