Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit

Font: Diputació de Barcelona

21/11/2017 - 10:34

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit explica tres elements essencials vinculats amb la població com són el riu, l’aigua i el camí del riu.

Els tres elements expliquen com el riu de Bitlles va esdevenir l’eix per a diversos assentaments urbans, el subministrament de l’aigua i els seus usos, amb fonts, safareigs, pous, canals i rescloses, així com l’assentament de la indústria paperera amb la construcció de dotze molins entre els segles XVII i XX.

DESCOBREIX EL PAPER DEL RIU I L’AIGUA EN EL PASSAT, EL PRESENT I EL FUTUR DEL TERRITORI.

El riu. Veuràs com el riu va esdevenir l’eix vertebrador dels assentaments urbans i la principal font de subministrament d’aigua al territori.

L’aigua. Faràs un viatge per la indústria paperera que hi havia al municipi, i pels usos que la humanitat ha donat al paper al llarg de la història.

Torrelavit i El Camí del Riu. Descobriràs el territori a través dels actius paisatgístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa El Camí del Riu.

Torrelavit és una població de l’Alt Penedès en el que s’explica la seva vinculació amb el desenvolupament de la indústria paperera gràcies a l’aigua del riu de Bitlles.


 

Municipis: 
Alt PenedèsTorrelavit

Relacionats

Notícia

El Molí del Foix, el centre d'interpretació històrica i natural de Santa Margarida i els Monjos, ha realitzat una sèrie d'activitats durant el mes d'octubre per parlar sobre l'aigua.

Article
Notícia

Sant Pere de Riudebitlles és el nou municipi de la conca del riu Mediona-Riudebitlles que acull aquesta instal·lació temporal que ens ajuda a reflexionar sobre el paper de l’aigua en la configuració del paisatge i en les nostres vides.

Butlletí