Ciutats unides en el compromís pel clima

18/11/2017 - 11:20

Barcelona i onze ciutats més es comprometen a tendir cap a una flota de transport públic i grans àrees de zero emissions.

Les dotze ciutats aplegades a París s’han compromès a comprar busos de zero emissions de manera progressiva fins al 2025, i que a partir d'aquesta data tots els vehicles nous siguin d'aquestes característiques, i a establir que algunes àrees de les ciutats siguin considerades de zero emissions el 2030.

Les ciutats de Ciutat del Cap, Quito, Copenhaguen, Los Angeles, Milà, Auckland, Londres, Vancouver, Seattle, Ciutat de Mèxic, París i Barcelona han signat a la capital francesa la Declaració de carrers lliures de combustible fòssil, sorgida de la trobada en què han participat alcaldes i alcaldesses de grans ciutats i els màxims responsables d’empreses multinacionals.

El debat ha posat en contacte el lideratge públic en polítiques de lluita contra el canvi climàtic que està desenvolupant la xarxa C40 i les grans empreses del sector de la mobilitat, l’energia i la planificació urbana. Aquestes mesures es veuran complementades pel “Pla Clima” que Barcelona prepara actualment de manera participativa i que es presentarà a la cimera de Bonn, que tindrà lloc entre el 6 i el 17 del proper mes de novembre.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que les ciutats es mostrin disposades a adoptar mesures concretes en la lluita contra el canvi climàtic: “Les ciutats han de ser les autèntiques protagonistes en la lluita contra el canvi climàtic i per afrontar aquest repte és imprescindible tenir més competències i més pressupost.

Barcelona treballa per guanyar 160 hectàrees de zones verdes abans del 2030, triplicar els quilòmetres de carrils bici, incrementar el transport públic, reduir un 21% els desplaçaments en vehicle privat i implementar el pla de superilles per donar més espai als vianants.” L’alcaldessa ha explicat també que “a París, tornem a expressar el nostre compromís amb el clima, definit amb més de 800 entitats de la ciutat, per reduir un 40% les emissions i incrementar un metre quadrat de verd urbà per a cada habitant“.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

De les 34 propostes que els participants de l’Assemblea van traslladar a l’Ajuntament se n’han acceptat i se’n desenvoluparan 29. Giren al voltant de tres eixos principals, l’energia, la mobilitat i el model de consum i residus. Actualment ja s’ha iniciat el pla de treball de les propostes acceptades amb les diferents accions a implementar per poder fer-ne el calendari i el pressupost.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Butlletí