La Diputació de Barcelona present a la COP23 de Bonn

20/11/2017 - 09:01

La Diputació de Barcelona ha estat present als dos principals actes que les administracions locals i regionals han fet en la COP23 de Bonn, per tal de demostrar el seu compromís amb l’acció climàtica i per pressionar als Estats per a què facin polítiques més ambicioses de lluita contra el canvi climàtic.

La Diputació de Barcelona va participar els dies 12 i 13 a la COP 23 de Bonn, en els dos principals actes de reivindicació del món local del seu paper en l’acció contra el canvi climàtic. 

La Diputació va ser present a la trobada mundial de líders locals i regionals contra el canvi climàtic (Climate Summit of local and regional leaders) organitzada per l’Ajuntament de Bonn i les principals Xarxes de ciutats mundials (ICLEI, Aliança del Clima, C40, UCLG). En aquesta trobada hi van tenir un paper molt destacat els governs locals i regionals dels Estats Units, que desmarcant-se de la política climàtica de Donald Trump i del govern federal, van voler remarcar molt el “We are in!”, o sigui, nosaltres també estem amb la lluita contra el canvi climàtic. Tant l’actual governador de Califòrnia (Jerry Brown) com l’anterior governador (Arnold Schwarzenegger) van fer una crida a l’acció climàtica del món local.

Va presentar la seva experiència i bagatge com a coordinadors del Pacte d’alcaldes en l’acte organitzat per la Direcció General del Clima de la Comissió Europea, Global Covenant of Mayors Day. En una sessió compartida amb el President de la Regió de Sardenya (Itàlia), l’Alcalde de Kampala (Uganda), el governador del Mar Roig (Egipte) i l’Alcalde de Bogor (Indonèsia), es va detallar la nostra política de suport als municipis en la lluita contra el canvi climàtic, que va des de la planificació climàtica (PAESC), a la implementació i seguiment. L’organització de l’acte va posar com a bona pràctica el treball de la Diputació de Barcelona que s’hauria de reproduir en altres zones del món per a que el nou Pacte d’alcaldes mundial (Global Covenant of Mayors) sigui tan exitós com ho ha sigut el Pacte d’Alcaldes Europeu.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Notícia

De les 34 propostes que els participants de l’Assemblea van traslladar a l’Ajuntament se n’han acceptat i se’n desenvoluparan 29. Giren al voltant de tres eixos principals, l’energia, la mobilitat i el model de consum i residus. Actualment ja s’ha iniciat el pla de treball de les propostes acceptades amb les diferents accions a implementar per poder fer-ne el calendari i el pressupost.

Butlletí