Concurs d’idees per a la millora en estalvi i en eficiència energètica a Lleida

19/01/2018 - 09:02

La Paeria i el Col·legi d’Enginyers impulsen aquesta iniciativa innovadora, dins l’àmbit d’actuació del Pla Operatiu de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat i de les Smart Green Cities, per desenvolupar projecte d’eficiència energètica i/o generació d’energia als serveis, infraestructures i/o edificis i equipaments municipals.

El concurs d’idees ha de permetre definir i executar actuacions encaminades a millorar el comportament energètic dels equipaments municipals i de la ciutat en general. S’adreça al col·lectiu d’enginyers industrials o titulats en màsters en enginyeria industrial, dins del marc del Pla Operaratiu de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat i de les Smart Green Cities. Entre altres accions a desenvolupar dins el concurs, hi ha reduir consums i emissions contaminants, definir actuacions per apropar-se als requeriments dels edificis de consum d’energia gairebé nuls, millorar el confort dels usuaris dels serveis, establir propostes de manteniment energètic dels serveis i instal·lacions, definir un sistema de seguiment i control energètic i realitzar propostes de generació d’energia en qualsevol dels seus àmbits.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que en aquesta iniciativa es busca la creativitat i la originalitat de les propostes, així com l’eficiència energètica i/o la producció d’energia. Aquesta és una iniciativa més que mostra la voluntat clara de l’Ajuntament per col·laborar amb la societat civil amb la intenció que guanyi la ciutadania i es repensi com evoluciona la ciutat per fer-la millor. “El concurs s’emmarca dins l’àmbit d’actuació del Pla Operatiu de la Regidoria, que té la gestió intel·ligent de la ciutat i dels serveis urbans i la sostenibilitat i l’eficiència energètica com a pilars fonamentals”, ha dit el regidor, afegint que és una acció més en “l’aposta per la revolució verda”.

El president del Col·legi d’Enginyers a Lleida, Joaquim Llop, ha explicat que l’estratègia que segueixen la Paeria i el Col·legi és de llarg recorregut, iniciant un procés de transició energètica orientant. Algunes accions que ha comentat, que ja s’han materialitzat, són l’enllumenat exterior públic amb leds, que a la ciutat ja és del 50 %; el transport públic, amb un 25 % d’autobusos híbrids, o els carrils bici. Llop ha indicat que s’ha de tenir cap a la plena sostenibilitat amb el Pla Operatiu. També ha destacat que s’ha de treballar amb professionals del sector i que, entre altres, s’ha d’intentar establir nexes amb la Universitat de Lleida i amb l’Escola Politècnica Superior.

El concurs d’idees té una única fase. La selecció del guanyador es realitzarà segons l’avaluació d’un jurat per la originalitat de les idees, la qualitat de la proposta tècnica i la seva viabilitat econòmica i, en conjunt, del nivell de millora dels objectius a assolir. La participació podrà fer-se a títol individual o formant equip. Caldrà que un dels components de l’equip tingui la titulació d’enginyer industrial, suficient per rebre l’encàrrec de la redacció del projecte executiu i la direcció de les actuacions, en cas de ser premiat.

La bases del concurs es poden consultar a http://www.eic.cat/qui-som/demarcacions/lleida i el termini per presentar les propostes és el 15 de febrer. El jurat està compost per membres del COEIC-Demarcació de Lleida i membres de l’Ajuntament. Per a consultes en relació al concurs: Secretaria Tècnica de la Demarcació de Lleida del COEIC: Carrer Ramon i Cajal, 4 25003 Lleida. Telèfon 973 28 80 11. Correu electrònic: lleida@eic.cat.


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Notícia

Trenta empreses dels Polígons Industrials de Lleida participen en l’estudi per crear una Comunitat Energètica. La Paeria ha presentat els resultats de l’estudi per impulsar aquest concepte col·laboratiu.

Butlletí