El Bages actua contra la pobresa energètica amb l’impuls d’un servei d’atenció itinerant

25/01/2018 - 16:45

El Consell comarcal del Bages ha presentat la nova Oficina comarcal d’assessorament energètic i atenció a la pobresa energètica, que ofereix atenció i assessorament a la població del Bages en general, alhora que intervé i acompanya a les persones en situació de pobresa energètica.​

La nova Oficina comarcal d’assessorament energètic i atenció a la pobresa energètica és un servei pioner en l’àmbit comarcal a Catalunya que neix amb el triple objectiu d’impulsar noves mesures urgents per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, contribuir a la millora de la qualitat de vida dels bagencs i bagenques i acomplir amb el dret d’accés als subministraments bàsics de llum, aigua i gas.

Aquesta oficina, impulsada per les Àrees de de Medi Ambient i Acció Social i Ciutadania, actuarà de forma itinerant en els 29 municipis que conformen l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) de la comarca i prestarà atenció i assessorament a la població en general i intervenció i acompanyament a persones en situació de pobresa energètica. El servei s’oferirà presencialment a sis municipis diferents, però en tots i cadascun dels punts d’atenció s’atendran usuaris i usuàries de qualsevol dels municipis de l’ABSS. Per a més detalls en relació als punts presencials de l’oficina, es pot consultar aquest tríptic informatiu.

El conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha explicat que “la lluita contra la pobresa energètica ha estat des del primer dia una de les prioritats del govern del Consell Comarcal, per això fem un pas més impulsant aquest servei per resoldre els dubtes de la ciutadania i garantir els seus drets en matèria energètica; no només volem fer informes de vulnerabilitat, volem anar més enllà per vetllar pel compliment de la llei”.

Marañón, a més, ha recalcat que “els subministraments bàsics són un dret fonamental; la lluita contra la pobresa energètica és una responsabilitat compartida, no només dels poders públics, sinó que també ho és de les companyies subministradores”. I ha afegit que “la Llei 24/2015 és vigent i d’obligat compliment, per això és imprescindible que tots els actors implicats la despleguem amb total valentia, incloses les companyies subministradores”. 

Per tal d’accedir al servei és imprescindible concertar una visita prèvia trucant al número de telèfon 687 721 459, o bé enviant un correu electrònic a oficinaenergetica@ccbages.cat. Els horaris d’atenció són de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, i dilluns i dijous, també de 16 a 19 hores. A més, s’habilitarà el portal http://oficinaenergetica.ccbages.cat amb tota la informació entorn dels drets de la ciutadania en matèria energètica.

En paral·lel, l’Oficina comarcal també actuarà per promoure l’eficiència energètica al Bages, tot donant suport tècnic als Serveis Socials Municipals; oferint formació i assessorament als professionals d’habitatge, consum i serveis socials en l’adquisició de coneixements en la lectura de factures, hàbits de consum que permetin estalviar en la factura, bo social i altres ajudes adreçades a la ciutadania; i realitzant xerrades i tallers d’eficiència energètica dirigits a tota la població.

Durant l’acte de presentació, el coordinador de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de BarcelonaJosep Muñoz, ha felicitat el Consell Comarcal “per una iniciativa pionera en l’àmbit comarcal a l’hora d’apoderar les persones en la promoció de l’eficiència energètica” i ha manifestat que “la Diputació continuarà donant suport econòmic i tècnic en projectes encaminats a contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Butlletí