La Guàrdia Urbana de Barcelona adquirirà 145 vehicles híbrids

04/02/2018 - 21:28

El cos de policia barceloní substituirà gairebé la totalitat dels turismes patrulla de combustió per aquest nou model, en total la flota híbrida de la Guàrdia Urbana serà de 154 vehicles. El passat mes de juliol ja es van incorporar 30 escúters elèctriques a la flota de vehicles del cos.

El proper mes de maig la Guàrdia Urbana adquirirà 145 vehicles híbrids. Aquests nous vehicles permetran substituir la pràctica totalitat dels actuals turismes patrulla de combustió per aquest nou model híbrid.

La Guàrdia Urbana disposa d’una flota de 526 vehicles, dels quals 9 turismes són híbrids. Amb la incorporació d’aquests nous vehicles, la flota de vehicles híbrids de la Guàrdia Urbana passarà a 154, el 29% del total. L’objectiu és fer més sostenible la mobilitat dels agents i aconseguir millores mediambientals significatives amb l’estalvi de combustible fòssil. En el cas dels vehicles híbrids, es produirà un estalvi de 608 euros en combustible per vehicle a l’any.

En aquesta línia la Guàrdia Urbana va incorporar el passat mes de juliol 30 escúters elèctriques. Amb aquests nous vehicles, la flota d’escúters elèctrics a la Guàrdia Urbana va passar de 32 a 61, gairebé el 26% del total, i es preveu que al llarg d’aquest any es substitueixin 7 motocicletes de trail de benzina per altres elèctriques. La previsió és que es pugui substituir progressivament tota la flota d’escúters de benzina de la Guàrdia Urbana per escúters elèctrics.

L’any 2019 la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana estarà composada per 300 vehicles híbrids o elèctrics i 200 de combustió.

L’Ajuntament de Barcelona treballa per avançar cap a una mobilitat més sostenible potenciant els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i fomentant alhora l’ús de vehicles híbrids i elèctrics, que suposen una oportunitat per reduir les emissions de contaminants locals, les emissions de CO2, el soroll i el consum energètic.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Els nous 145 cotxes patrulla híbrids de la Guàrdia Urbana substitueixen gairebé tots els turismes dièsel de la flota de vehicles i estan equipats amb tecnologia avançada.

Notícia

El 20 de setembre, ha tingut lloc l’acció «Agafa la bici» per promoure l’ús de la bicicleta en els trajectes de casa a la feina dels traballadors i treballadores de la Diputació de Barcelona com una opció més per als desplaçaments diaris.

Notícia

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2018 a Barcelona, amb més de quaranta activitats per promoure hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables. La setmana es clourà amb el ja tradicional Dia sense Cotxes, durant el qual es tallaran la via Laietana i el carrer Gran de Gràcia.

Butlletí