Comença la Marató de l'estalvi energètic 2018

05/02/2018 - 08:23

Equipaments i centres educatius de dotze municipis participen en aquesta acció conjunta. Es vol assolir una disminució del 10% i dedicar els diners estalviats a la lluita contra la pobresa energètica.

Com en les altres dues edicions anteriors, deu  municipis participen a la Marató: Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Palau-Solità i Plegamans, Barcelona i Granollers. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris. 


La Marató de l'Estalgia cercarà un 10% d'estalvi energètic a cinc centres educatius a Granollers

La tercera edició de la iniciativa a Granollers comptarà amb la participació de l'EMT, el Centre Vallès, i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius

Avui ha engegat la tercera edició de la Marató de l'Estalgia –que pretén aconseguir un estalvi energètic a equipaments públics–, que enguany compta amb la participació de cinc centres educatius de la ciutat –l'Escola Municipal del Treball (EMT), el Centre Vallès, i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius–.

Al llarg de tot el febrer, l'Estalgia promourà una campanya de bones pràctiques per aconseguir un canvi d'hàbits en l'ús responsable de l'energia. L'objectiu és reduir un 10% els consums d'aigua, electricitat i gas en aquests cinc equipaments. Així, es farà un seguiment dels consums, es faran accions per reduir-los i per quantificar l'estalvi aconseguit respecte de l'any passat. Els diners estalviats –en la 1a i 2a edició de l'Estalgia es va arribar als 16.000 i 3.330 euros, respectivament– es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals.  

La formació és un altre dels pilars de la marató de l'estalvi energètic. Així, s'han programat dues xerrades al llarg del mes, una d'adreçada a l'equip de treballadors dels centres educatius (15 de febrer, 10 h, EMT), i una segona per a les famílies dels alumnes (14 de febrer, 10 h, Centre Vallès). A més, els centres que ho sol·licitin podran disposar del joc i taller Actiwat sobre l'estalvi energètic.    

L'Ajuntament de Granollers (a través dels serveis d'Educació, Serveis Municipals, Medi Ambient i Espais Verds) promou la tercera edició de la marató d'estalvi energètic contra la pobresa energètica, juntament amb lorigen i la Diputació de Barcelona (dins el programa #passaenergia).  

Presentació de la primera Marató de l'Estalgia

Font: Ajuntament de Granollers


3a Marató d'Estalvi Energètic contra la pobresa energètica a Sant Cugat del Valles

Durant tot el febrer de 2018, l’Ajuntament de Sant Cugat participa amb 4 escoles públiques (CEIP Catalunya, La Floresta, Ciutat d'Alba i Joan Maragall) per tercera vegada amb 10 poblacions (Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Granollers, Esplugues, Malgrat de Mar, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Palau Solità i Plegamans,), a la 3a Marató d’Estalvi Energètic per a la lluita contra la pobresa energètica.

Entre els 10 municipis participen 90 equipaments implicant més de 6.000 treballadors, 15.000 alumnes i 200.000 usuaris, que duen a terme bones pràctiques ambientals: reduir hores de climatització, tancament de lluminàries, aturades parcials d’ascensors i de compressors, reducció de la freqüència de neteja de filtres i avançament del tancament de pistes, entre d’altres.

En la primera edició de la Marató, celebrada l’any 2016, Sant Cugat va assolir un estalvi de 5.553,01 euros que es van destinar al pagament de factures de serveis (principalment de gas per calefacció), a persones amb vulnerabilitat social i amb risc de patir pobresa energètica del municipi. En total es van beneficiar 18 persones, seleccionades d’acord amb les dades disponibles del Servei d’Ajut a Domicili, del projecte Millorem els Habitatges de PROMUSA i de Serveis Socials de l’Ajuntament.

En la segona edició, aquesta iniciativa va comportar un estalvi de 81.500 euros de la facturació dels consums de llum, aigua i gas de deu edificis municipals: Casa Mònaco, Escola Pins del Vallès, Conservatori-Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Casal de Mira-sol, Casal Torreblanca, Escola Pi d’en Xandri, Escola Turó de Can Mates, Pavelló de Valldoreix, ZEM Jaume Tubau i Teatre-Auditori.

Els estalvis aconseguits van ser els següents: 

Consum d’electricitat: 21’9% (36.474 kWh).

Consum d’aigua: 18% (282.000 l).

Consum de gas: 25’5% (8.471 m3)

 

El 16 de març de 2017 es va celebrar a la Sala de Plens l’acte de clausura de la 2a Edició, amb l’explicació dels resultats finals obtinguts, l’experiència viscuda pels diferents participants i el lliurament dels certificats de participació.

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès


Marató d'Estalvi Energètic als edificis municipals de Barcelona

Amb la Marató d’Estalvi Energètic, aquest mes de febrer volem reduir tant com es pugui el consum d’aigua i energia a 47 equipaments municipals, sis dels quals a Sants-Montjuïc: la seu del Districte, el Casinet d’Hostafrancs, el Centre Esportiu Municipal l’Espanya Industrial i les escoles Pau Vila, Sant Medir i Institució Montserrat. És un repte compartit entre treballadors/es i usuaris/àries per combatre el canvi climàtic. A més, l’estalvi econòmic que s’assoleixi es destinarà a lluitar contra la pobresa energètica mitjançant un projecte pilot als barris de la Marina.

La Marató d’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús de l’aigua i l’energia que té com a objectiu reduir-ne el consum en 47 edificis i equipaments municipals. Setmanalment es farà un control dels consums de tots els centres participants i al final del mes sabrem quant hem aconseguit retallar el consum respecte al mes de febrer d’anys passats. L’estalvi econòmic assolit es destinarà al projecte “Als barris de la Marina, posem tota l’energia”.

Tres equipaments del districte de Ciutat Vella participen a la Marató d’Estalvi Energètic amb l’objectiu de consumir menys en llum, aigua i gas durant el febrer. L’estalvi econòmic es destinarà a lluitar contra la pobresa energètica.

Durant el mes de febrer, el Districte de Ciutat Vella es volca en el repte de l’estalvi energètic. Els treballadors i usuaris de la Seu del Districte, el Centre Cívic Barceloneta i el Club Natació Atlètic Barceloneta hauran de fixar-se molt bé en com consumeixen energia.

Es tracta de la Marató d’Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia a nivell de ciutat que té com a objectiu reduir el consum d’aigua, electricitat i gas als equipaments i edificis municipals.

La Marató d’Estalvi Energètic és un projecte de ciutat que implica prop de 50 edificis i equipaments municipals. Setmanalment es farà un control dels consums de tots els centres participants, i l’estalvi econòmic aconseguit es destinarà a pal·liar la pobresa energètica de les famílies de la Marina, al districte de Sants-Montjuïc, a través del projecte “Als barris de la Marina, posem tota l’energia”.


Campanya d’estalvi d'energia als poliesportius municipals de l'Hospitalet de Llobregat

Els poliesportius municipals del Centre, Sanfeliu, Gornal, Fum d’Estampa i Piscines Municipals participen durant tot aquest mes de febrer en una campanya d’estalvi d’electricitat, gas i aigua, amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de canviar el model de consum energètic i destinar els diners estalviats a pal·liar la pobresa energètica. L’objectiu és reduir els consums d’electricitat, gas i aigua d’aquests edificis en un 10 % respecte a anys anteriors i destinar aquest estalvi a ajudar famílies de L’Hospitalet que tenen dificultats per afrontar les despeses energètiques de casa seva.

Per dur a terme la campanya de sensibilització es compta amb la implicació del personal i entitats que treballen en aquests equipaments municipals, on s’han creat grups energètics que se’n responsabilitzen, amb el suport tècnic dels professionals del Servei d’Esports i Joventut i de l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat. Als poliesportius participants s’han col•locat cartells informatius de la campanya d’estalvi energètic, amb consells de bones pràctiques i indicadors amb les dades que es recolliran al llarg del mes dels consums d’aigua, gas i electricitat.

D’aquesta manera, també es donarà informació als usuaris del consum que comporta el funcionament d’aquests equipaments. Fa anys que es van implantar sistemes d’energia sostenibles als poliesportius municipals, amb la instal•lació de plaques solars per escalfar l’aigua de les dutxes dels vestidors, i tecnologia que suposen un estalvi energètic.

D’altra banda, les Piscines Municipals disposen de dues calderes de biomassa per escalfar l’aigua de la piscina exterior climatitzada. L’Ajuntament treballa per tal d’avançar en la instal•lació de sistemes d’energia renovables als poliesportius municipals i per avançar en criteris de sostenibilitat. El passat mes de juny es va fer la campanya d’estalvi energètic al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, la primera vegada que es treballava aquest tipus de projecte en època de funcionament dels aires condicionats.

Els estalvis assolits en aquesta campanya van ser del 16,77% en electricitat (5.143 euros) i del 8,15% en aigua (79,28 euros), i va suposar també una reducció de 10,5 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

La nova campanya d’aquest mes de febrer s’emmarca en la Marató de l’Estalvi Energètic, que aquest any celebra la seva tercera edició i compta amb la participació de deu ajuntaments de la província de Barcelona, amb un total de 94 equipaments municipals implicats.

Aquesta acció, que contribueix també a mitigar els efectes del canvi climàtic, s’inclou dins de les actuacions descrites al Pacte dels alcaldes pel clima i l’energia (PAESC), que es marca l’objectiu de reduir el 40% les emissions de CO2 l’any 2030. La iniciativa defineix els compromisos renovats i la visió compartida per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible. L’Ajuntament de L’Hospitalet és un dels municipis europeus que l’any 2009 va signar el Pacte d’alcaldes per l’energia sostenible (PAES) i posteriorment s’ha adherit al nou Pacte dels alcaldes pel clima i l’energia.

Font: Ajuntament de L'H


Cinc escoles de Mataró estalviaran energia durant el febrer per destinar més recursos econòmics a pobresa energètica

Cinc escoles de Mataró aplicaran durant el mes de febrer diferents mesures d’estalvi energètic que es traduiran en recursos econòmics per lluitar contra la pobresa energètica. El projecte compleix un doble objectiu: sensibilitzar sobre les repercussions de l’excés de consum energètic aplicant bones pràctiques per reduir-lo i a la vegada aconseguir uns estalvis que tindran finalitat social.

L’any passat, quatre equipaments de Mataró van participar amb equipaments d’onze ajuntaments més a la 2a Marató d’estalvi energètic. Recollint el testimoni d’aquesta iniciativa, enguany l’Ajuntament impulsa en solitari a la ciutat aquesta nova campanya d’estalvi energètic, centrada només a les escoles però que persegueix objectius similars: el 100% de l’estalvi aconseguit per als centres participants es destinarà íntegrament a combatre la pobresa energètica al municipi.

La Marató d’estalvi energètic a les escoles de Mataró compta aquest any amb la participació dels següents centres educatius: Escola Antoni Machado, Escola Anxaneta, Escola Les Aigües, Escola Tomàs Viñas i Escola Montserrat Solà.

Les escoles hauran de reduir els consums en electricitat, climatització i aigua durant el mes de febrer respecte a la mitja del mes de febrer dels tres últims anys (2015, 2016 i 2017), amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació d’alumnes, professors i resta de treballadors dels equipaments. L’Ajuntament destinarà l’estalvi econòmic aconseguit a accions de lluita contra la pobresa energètica.

Entre les mesures que els equipaments aplicaran aquest mes hi ha accions com reduir hores d’ús de la climatització, tancament parcial de lluminàries o apagada total quan no són necessàries, ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada, etc. L’Ajuntament farà un control setmanal dels consums d’energia.

Font: Ajuntament de Mataró


Manresa participa a la 3a marató de l'estalvi energètic per a la lluita contra la pobresa energètica

Manresa es torna a afegir a aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia. Cinc equipaments municipals tractaran de reduir durant el mes de febrer el 10% els consum d’aigua, electricitat i gas respecte a l’any passat.

Manresa participarà aquest mes de febrer a la 3a Marató de l’estalvi energètic. Conjuntament amb una dotzena d’ajuntaments de les comarques de Barcelona duen a terme una iniciativa per sensibilitzar en bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, i amb la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.

La marató se celebra de l’1 al 28 de febrer i a té com a objectiu la reducció del 10% dels consums d’electricitat, gas i aigua de diversos equipaments municipals, durant el mes de febrer de 2018, respecte als mateixos consums de l’any 2017, amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors municipals.

Així mateix, destinarà a accions de lluita contra la pobresa energètica la quantitat econòmica resultant  de l’estalvi energètic aconseguit durant el mes de febrer.

La marató de l’estalvi energètic és quelcom més que una campanya d’estalvi. Aquest projecte transversal pretén aconseguir, també, esforços puntuals que siguin potents i visuals i, en la mesura del possible, crear empatia amb la problemàtica de la pobresa energètica, no només aquest mes, sinó sempre. És una “marató” no perquè sigui una competició, sinó perquè demana esforços extraordinaris als qui hi participen.

Entre tots els ajuntaments participants en la aquesta 3a edició de la marató hi haurà un total de 90 equipaments municipals que prendran mesures per reduir els consums, dels quals cinc són de Manresa (Casa Consistorial; Edifici Plaça Major, 5; Edifici Infants; Escola Puigberenguer i Complex El Congost) .

L’estalvi que s’aconsegueixi als consums d’electricitat, aigua i llum respecte a l’any passat en aquests cinc equipaments es destinarà a un projecte de pobresa energètica que estan elaborant els Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa. Les darreres setmanes s’ha anat fet un treball d’informació i sensibilització d’auxiliars tècnics i persones usuàries dels equipaments per fer un esforç suplementari per aconseguir aquests estalvis.

Entre les mesures que es proposen per a cada treballador dels equipaments hi ha apagar sempre els ordinadors o les impressores quan es marxa de la feina (o deixar les pantalles en standby si s’ha d’estar una estona fora); imprimir només el que faci falta, a doble cara i amb paper reciclat; minimitzar l’ús dels ascensors, revisar que no quedin llums encesos, instal·lar regletes amb interruptors per simplificar l’apagada dels aparells, controlar la temperatura de la calefacció, desendollar els mòbils quan estiguin carregats, etc.

Durant la 2a marató celebrada l’any passat, l’Ajuntament de Manresa, entre tots els equipaments que hi van participar (Biblioteca el Casino, Escola Serra i Hunter, Complex Vell Congost, Pavelló Nou Congost iLa Florinda) es va aconseguir un 19,38% d’estalvi d’electricitat (14.848 kWh estalviats), un 4,08% d’estalvi en aigua (25.000 litres) i un 26,38% d’estalvi de gas (84.927 kWh estalviats).

Aquesta quantitat d’estalvi energètic va suposar un estalvi econòmic de 6.403 euros que van anar destinats a Serveis Socials de Manresa a accions de lluita contra la pobresa energètica.

Font: Ajuntament de Manresa


3a Marató de l’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica a Sant Boi

Sis escoles de Sant Boi participaran de l’1 al 28 de febrer en la 3a Marató d’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica. L’objectiu és implicar alumnes, docents i personal de cada centre per dur a terme bones pràctiques d’estalvi. El resultat esperat és reduir en almenys un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas registrats el mes de febrer de l’any passat.

La Marató de l’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic que s’aconsegueix a la lluita contra la pobresa energètica.

Les escoles Barrufet i Casablanca participaran enguany per primer cop en aquesta iniciativa. La resta d’escoles santboianes que hi prenen part són: Antoni Gaudí, Parellada, Rafael Casanova i Antoni Tàpies.

En la segona edició, les escoles santboianes participants van generar l’any passat un estalvi conjunt de 5.000 euros . Aquestes escoles van aconseguir reduir globalment els seus consums d’electricitat (-35%), gas natural (-33%) i aigua (-16%), tot estalviant més de 56.000 kWh d’energia i gairebé 100.000 litres d’aigua.

El 100% dels diners estalviats a Sant Boi s’han destinat a fer auditories energètiques en llars de la ciutat, per reduir-ne el consum i la despesa energètica. Les auditories s’han fet prioritàriament a llars en situació de pobresa energètica.

Sant Boi és una de les 4 ciutats que van participar en la primera edició de la Marató. Enguany ho faran 11 localitats, inclosa Barcelona.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat


Palau-Solità i Plegamans assumeix el repte de la Marató d’estalvi energètic: reduir el consum de cinc equipaments municipals

  Es vol assolir una disminució del 10% i dedicar els diners estalviats a la lluita contra la pobresa energètica

L’Ajuntament s’ha adherit per primera vegada a la Marató d’estalvi energètic contra la pobresa energètica que, enguany, arriba a la seva tercera edició i compta amb la participació de deu municipis. La iniciativa té com a objectiu aconseguir un estalvi energètic del 10% (llum, aigua i gas) en cinc equipaments municipals i durant el mes de febrer. De l’1 al 28, tant els treballadors i treballadores com els usuaris i usuàries portaran a terme pràctiques i accions d’estalvi per aconseguir l’objectiu de la Marató energètica

La regidora de Medi Ambient i Gestió Ambiental, Luisa Fernández, ha explicat que “la Marató va néixer com una eina de conscienciació i de visualització de l’estalvi energètic, i comença a agafar rellevància al món local”. Segons la regidora, “la idea és que aquestes pràctiques quedin a la consciència de la gent, se les emporti a casa i s’allargui l’estalvi. En els municipis on ja s’ha fet la Marató, gairebé tots han notat l’efecte d’aquestes petites pràctiques durant la resta de l’any”.

La Marató d’estalvi energètic no només incidirà en l’àmbit mediambiental, sinó que també tindrà un vessant social. En la seva aposta per lluitar contra la pobresa energètica, l’Ajuntament destinarà els diners estalviats als ajuts d’emergència de la regidoria de Serveis Socials.

La Casa Consistorial, l’edifici de la comissaria de la Policia Local i del Jutjat de Pau, el Castell de Plegamans, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor i Can Cortès són els equipaments que assumeixen el repte. S’instal·laran uns comptadors a les seves portes que s’actualitzaran amb el consum setmanal, tots els dijous, i indicaran la mitjana dels últims 3 anys. Fernández ha destacat el component de joc i competició sana que implicaran aquests plafons informatius. A més, diverses entitats i usuaris elaboraran papallones de paper, insectes bioindicadors del canvi climàtic, i les penjaran a diferents espais dels equipaments per tal d’identificar-los com a participants en la Marató d’estalvi energètic.

L’empresa organitzadora de la Marató d’estalvi energètic, l’Origen, va visitar els equipaments i es va reunir amb els responsables dels diferents edificis per fer-los algunes propostes. El dia 30 de gener, tindrà lloc una sessió informativa destinada als usuaris del Casal d’Avis, a les 16.45h, i a les 19h, es farà amb les entitats esportives usuàries del pavelló d’esports. La Marató també organitzarà dues xerrades sobre mesures d’estalvi per a treballadors i treballadores de l’Ajuntament, que tindran lloc el 8 de febrer.

L’Escola de Música, amb seu al Castell de Plegamans, ha estat la primera entitat a sumar-s’hi. Ja ha anunciat algunes de les accions que portarà a terme per donar visibilitat a la Marató energètica: faran dos dies d’assaig a les fosques, amb llanternes com a única llum per il·luminar les partitures (14 i 22 de febrer), i un Concert a contrallum a l’auditori del Castell, amb espelmes, per a les famílies de l’alumnat (27 de febrer).

Amb l’adhesió a la Marató d’estalvi energètic 2018, l’Ajuntament insisteix en el seu compromís amb la sostenibilitat. Palau-solità i Plegamans ja té tres equipaments municipals (la Masia de Can Cortès, l’Espai Jove l’Escorxador i l’edifici DESOC) amb els certificats EMAS i ISO 14001, ambdós relacionats amb la bona gestió ambiental.

Font: Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans


Sis equipaments d'Esplugues s'adhereixen a la 3a Marató d'Estalvi Energètic

A partir d'avui i fins al 28 de febrer comença a Esplugues la 3a Marató d’Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques que, un cop més, vol conscienciar treballadors municipals, alumnat i professorat de les escoles, usuaris dels serveis i ciutadania en general de l’ús responsable de l’energia. Així, durant el mes de febrer, els sis edificis i equipaments municipals que participaran en la Marató miraran d'estalviar, com a mínim, un 10% d'energia (en els serveis d'aigua, llum i gas).

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, participen en la Marató d’Estalvi Energètic diversos municipis (Sant Boi, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Palau-solità i Plegamans, Malgrat de Mar, Barcelona...) i més de 90 equipaments.

Els espais municipals participants en el 3a Marató d’Estalvi Energètic 2018 a Esplugues, són els següents: Casa de la Vila, Escola Joan Maragall, Escola Folch i Torres, complex Esportiu Municipal Les Moreres, Vil·la Pepita, Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues.

Això vol dir que, durant aquest mes, les persones que hi treballin o facin ús de l’equipament s’hauran de fixar en com consumeixen energia. Es poden fer petites accions quotidianes per reduir el consum, com treballar amb llum natural en la mesura del possible, apagar els llums quan no hi ha ningú, apagar els equips d'impressió en sortir del despatx, utilitzar només mig dipòsit de la cadena del vàter, posar airejadors a les aixetes, pujar les escales a peu en lloc d’agafar l’ascensor o mantenir una temperatura eficient en la climatització (21 graus a l'hivern i 26 a l'estiu). Durant la Marató, es farà un control setmanal dels consumsd’aigua, electricitat i gas, que es compararà amb el d'altres anys a les mateixes dates.

La Marató vol crear consciència convidant a pensar que l’aigua i l’energia són recursos finits i que un ús abusiu té conseqüències per a tot el planeta. A això s'hi uneix la intenció de solidaritzar-se amb les persones que pateixen pobresa energètica. Per això, l’estalvi econòmic aconseguit es destinarà a la lluita contra la pobresa energètica, a Esplugues al projecte de realitzar auditories energètiques a famílies vulnerables ateses pels serveis socials. Durant la 2a edició de la Marató, Esplugues va assolir un estalvi de 3.405 euros.

Font: Esplugues de Llobregat


Comença la marató d’estalvi energètic a Vilanova i la Geltrú

Cinc equipaments municipals de Vilanova han començat avui la Marató d’estalvi energètic, entre ells l’escola Sant Jordi, que compta amb els delegats verds que traslladaran a la classe com estalviar energia. Durant un mes els seus responsables i usuaris intentaran aplicar mesures que repercutiran de forma directa en una reducció de la factura d’electricitat, gas i aigua.

 


Malgrat de Mar comença demà la marató per estalviar energia a 5 equipaments públics

La Regidoria de Medi Ambient inicia demà per segon any consecutiu la Marató d'Estalvi Energètic, que enguany arriba a la 3a edició. La campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica, es portarà a terme durant tot el mes de febrer. Malgrat de Mar, el municipi més petit dels 11 de tot Catalunya que hi participen -inclosa la ciutat de Barcelona- afegeix enguany dos equipaments municipals més a la marató: l'escola Mare de Déu de Montserrat i el pavelló municipal, que s'afegeixen als de l'any passat -Biblioteca, l'escola Marià Cubí i el Pavelló Germans Margall.

Malgrat de Mar torna a participar a la Marató d'Estalvi Energètic que es portarà a terme durant el mes de febrer de 2018, i que té com a objectiu reduir els consums d’aigua, electricitat i gas de la Biblioteca La Cooperativa, el Pavelló Germans Margall, el pavelló municipal i les escoles públiques Marià Cubí i Soler i Mare de Déu de Montserat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que l’estalvi energètic aconseguit es destini a prevenir i combatre la pobresa energètica.

L'any passat Malgrat de Mar va participar amb 3 equipaments municipals -biblioteca, Pavelló Germans Margall i escola Cubí- que va aconseguir un 31,36% d'estalvi d'energia elèctrica i un 22,79% en gas. Es va obtenir un estalvi de 4.747 euros, destinat a fer auditories a llar amb pobresa energètica. 

A la 3a edició de la marató, que és una iniciativa de l’empresa L’Origen, hi participaran 11 ajuntaments, entre ells el de Barcelona, i dels quals Malgrat de Mar és el municipi més petit. La iniciativa d’afegir-se a aquesta campanya ha estat de la Regidoria de Medi Ambient. Per participar-hi, l’Ajuntament ha d’aportar informació sobre les dades dels equipaments i consums dels mesos de febrer dels últims 3 anys. Des de la Regidoria de Medi Ambient, s'apunta que el repte d'enguany és important perquè en el cas de la Biblioteca, el Pavelló Germans Margall i l'escola Marià Cubí l'estalvi de febrer vinent haurà de superar el que es va aconseguir l'any passat. 

Font: Ajuntament de Malgrat de Mar


Categories: 

Relacionats

Notícia

Les escoles El Turó, Font del Roure i Vinyes Verdes de Masquefa han editat tres vídeos sobre l’estalvi energètic.

Notícia

En total es canviaran 2.510 lluminàries, se substituiran prop de 105 fanals i s’adequaran la totalitat dels quadres de llums existents al municipi. 

Article

Sitges és un dels 7 municipis de l’estat i un dels 35 europeus que reben assistència tècnica en matèria de pobresa energètica, després de ser una de les localitats guanyadores de la convocatòria promoguda per la Comunitat Europea. Un 2% de les famílies es troba en situació de pobresa energètica i d’aquestes un 57% dels habitatges tenen dificultats per mantenir la temperatura.

Butlletí