Porqueres ja ha començat la recollida selectiva porta a porta

Font: Ajuntament de Porqueres

26/02/2018 - 21:26

Porqueres i una part del municipi de Camós han posat en marxa el sistema de recollida de deixalles porta a porta. Afectarà uns 1.700 habitatges: 1.600 a les zones més urbanes de Porqueres i un centenar a Camós, a la zona limítrofa entre aquests dos municipis.

Porqueres i una part del municipi de Camós han posat en marxa el sistema de recollida de deixalles porta a porta. Afectarà uns 1.700 habitatges: 1.600 a les zones més urbanes de Porqueres i un centenar a Camós, a la zona limítrofa entre aquests dos municipis.

Són els dos primers pobles del Pla de l’Estany que implanten aquest nou sistema de recollida, més efectiu però que implica més responsabilitat per part dels ciutadans. Per això, els darrers mesos l’Ajuntament de Porqueres ha fet diverses jornades informatives i ha anat fent pedagogia entre els veïns. Des de dissabte passat, podien anar a recollir els lots amb els cubells de les diferents fraccions i fins a dia d’avui ja se n’han repartit 1.400.

L’alcalde, Francesc Castañer, confia que el nou sistema funcionarà al municipi i assegura que les pròximes setmanes s’anirà veient allò que va bé i el que no per anar ajustant el servei i aconseguir el resultat òptim. Per això, demana paciència als ciutadans i anima a informar l’ajuntament de qualsevol incidència.

Els contenidors de residu verd, de moment es deixaran

Per poder implantar el porta a porta de manera efectiva, aquest divendres al matí s’han començat a retirar tots els contenidors de la via pública. Al llarg del dia d’avui s’espera poder treure’ls tots, excepte els de residu verd que, segons ha detallat l’alcalde, es deixaran fins al març. La recollida del residu verd és la que més inquietud ha generat els últims dies entre la població, ja que a Porqueres hi ha moltes cases amb hort i la preocupació és no tenir prou espai per a dipositar tot el residu verd generat. Per això, de moment es deixaran els contenidors fins al març i, si se’n fa un bon ús, no es descarta deixar-los definitivament.

L’Ajuntament de Porqueres està ampliant la mini-deixalleria com a complement al porta a porta

La recollida selectiva porta a porta (PAP) consisteix en lliurar els residus, prèviament separats, al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció. El sistema ha de millorar el percentatge de recollida selectiva, que actualment és d’un 35%, i suposarà també a mitjà termini una rebaixa de la taxa d’escombraries a través de bonificacions.

Els treballs, que compten amb una subvenció de 21.000 euros de l’Agència Catalana de Residus, permetran disposar d’un espai on abocar deixalles si no es pot esperar al dia de recollida i també per a residus especials.

L’Ajuntament de Porqueres està duent a terme aquests dies les obres d’ampliació de la mini-deixalleria, entre la nau de la brigada i el pati de l’escola l’Entorn. Amb l’ocupació d’una part del pati del magatzem de la brigada, el servei doblarà l’espai disponible, guanyant també en comoditat i accessibilitat. L’alcalde, Francesc Castañer, ha explicat que aquestes obres són un complement a la implantació del porta a porta ja que, d’una banda, permetran tenir un espai d’emergència per a abocar-hi els residus quan no es pugui esperar al dia de la recollida porta a porta. I, per altra banda, també servirà per a dipositar-hi residus especials com oli o càpsules de cafè, entre d’altres.

Paral·lelament a l’ampliació, i per donar un millor servei de reforç del porta a porta, s’ha ampliat l’horari de la mini-deixalleria, que serà cada dia de les 3 de la tarda a les 9 del vespre i els dissabtes al matí. No es descarta ampliar aquest horari si es creu convenient a partir de la demanda ciutadana.

Els treballs s’allargaran unes setmanes però mentrestant el servei no s’ha aturat i continua funcionant al sector on no afecten les obres.

Minideixalleria des de 2008

La mini-deixalleria de Porqueres va entrar en funcionament l’any 2008 amb l’objectiu de recollir petites quantitats de residus recuperables i residus especials. Les obres d’ampliació, que compten amb una subvenció de 21.000 euros de l’Agència Catalana de Residus, permetran disposar d’una àrea completa de recollida de residus: paper-cartró, envasos, vidre, matèria orgànica i rebuig. També hi haurà el contenidor de residu verd per a les restes vegetals i la poda i un servei de consergeria. Pel que fa als residus especials, inclouen oli mineral, fitosanitaris, insecticides d’origen domèstic, medicaments i cosmètics i productes de neteja.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí