Els pavellons de Malgrat de Mar estalvien més de la meitat del seu consum habitual en la Marató d'Estalvi Energètic

03/03/2018 - 21:21

107 metres cúbics d'aigua, 8.179 kW/h d'electricitat i 770 metres cúbics de gas. Aquestes són les xifres de l'estalvi energètic que han aconseguit els cinc equipaments de Malgrat de Mar que han participat aquest mes de febrer a la Marató. D'aquesta manera, la Biblioteca La Cooperativa, les escoles Marià Cubí i Montserrat i els pavellons han estalviat conjuntament un 29,08% del seu consum habitual en aigua, un 22,82% d'electricitat i un 8,12% de gas, respecte els mesos de febrer dels anys anteriors.

Pel que fa a l'aigua, el Pavelló i les Piscines municipals n'han estalviat 67 metres cúbics, una xifra que suposa l'estalvi d'un 62% del seu consum habitual. La Biblioteca La Cooperativa, per la seva part, ha reduït en 6 metres cúbics el consum d'aigua, estalviant així un 37,50%. El Pavelló Germans Margall no es queda enrere i ha assolit la xifra de 35 metres cúbics estalviats, que signifiquen la rebaixa de més d'un 24% del seu consum.

També el Pavelló Germans Margall ha estalviat un total de 7.178 kW/hd'electricitat, rebaixant a la meitat el seu consum habitual. L'Escola Montserrat ha reduït en 812 kW/h el seu consum d'electricitat, és a dir, un 20,30%.

El Pavelló i les Piscines municipals han estalviat també més de 263 metres cúbics de gas, que signifiquen un estalvi de gairebé el 47% per l'equipament. D'altra banda, el Pavelló Germans Margall ha reduït el seu consum de gas prop d'un 11%, estalviant així fins a 442 metres cúbics.

La regidora de Medi Ambient, Mireia Castellà, ha valorat molt positivament els resultats de l'estalvi energètic que ha comportat la Marató. "Per segon any, ha estat un gran èxit", ha assegurat. Castellà ha subratllat que "hem detectat algunes accions que es podrien mantenir durant tot l'any, per tant creiem que l'estalvi es podria prolongar".

La regidora ha volgut agrair als responsables dels cinc equipaments i els usuaris l'esforç que han fet aquest mes i ha afegit que ara es valoraran les xifres i s'estudiarà si s'amplia el número d'equipaments participants per l'edició de l'any que ve.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeMalgrat de Mar

Relacionats

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Notícia

La futura comunitat energètica de Malgrat de Mar ha fet un pas endavant. Divendres es va celebrar el primer taller participatiu, en el qual van participar més d'una quarantena de persones.

Notícia

Les plaques solars instal·lades el passat mes d'abril a la teulada de l'edifici de l'Ajuntament ja produeixen un 30% del consum elèctric de les oficines. A més, durant aquests cinc primers mesos de funcionament, han permès reduir 5,76 tones de CO2

Butlletí