Bona salut del patrimoni natural de l’entorn del riu Gurri

26/05/2018 - 08:13

Una vintena de participants a la sortida naturalista a l’entorn del Gurri, en què hi reconeixen diverses espècies d’arbres, plantes, ocells, peixos i petits invertebrats, moltes d’elles autòctones

La pluja va respectar la sortida naturalista realitzada aquest dissabte a l’entorn del riu Gurri, en el tram del Marcè fins a la Font dels Frares, una jornada inclosa en un exitós programa de recuperació ecològic portat a terme per l’Ajuntament de Vic i en què hi van participar una vintena de persones.

El regidor de Medi ambient i Món rural, Josep-Ramon Soldevila, va refermar el compromís de l’equip de govern per seguir treballant en aquest sentit i va destacar la gran diversitat d’espècies que poden reconèixer a l’entorn del riu Gurri. En aquest sentit, “la nombrosa quantitat d’espècies reconegudes, moltes d’elles autòctones, dona fe de la bona feina de recuperació efectuada”, va remarcar Soldevila. 

Durant la sortida es van poder observar les característiques de l’ecosistema fluvial i els beneficis de bosc de ribera que aporten a la biodiversitat fluvial els peixos, els invertebrats aquàtics i el paisatge en general. A més, es van identificar espècies d’arbres, plantes, ocells i peixos mitjançant la tècnica de la pesca electrònica.

Aquesta activitat estava inclosa en el cicle de les sortides naturalistes a Osona, que tenen per objectiu la descoberta dels sistemes naturals de la comarca, en les quals es pretén donar a conèixer algun grup biològic o aspecte del patrimoni natural a qualsevol persona curiosa i interessada en el medi natural.

Les sortides naturalistes estan organitzades pel CERM-Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, el Grup de Naturalistes d’Osona, el Museu del Ter i l’Ajuntament de Manlleu, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, la UVIC-UCC, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Castell de Montesquiu, FloraCatalana.net, el Grup d’Anellament Calldetenes-Osona i el Grup Orquideològic de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic
Etiquetes: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

En un clima en què l'aigua és escassa, és important fer-ne un bon ús per a garantir el seu abastament. Aplicant els consells següents, podem arribar a reduir un 30% el consum d’aigua a les llars.

Butlletí