Tarragona inicia el canvi de 126 punts de llum per fanals amb tecnologia LED

31/05/2018 - 10:00

Tarragona inicia el canvi dels 126 punts de llum del carrer Ramon i Cajal.

L'Ajuntament de Tarragona està enllestint el canvi de 285 fanals del centre de la ciutat, unes tasques que formen part del Projecte de Millora de l'Enllumenat Públic de Tarragona. Els carrers del Mar, Vapor fins a la plaça dels Infants i Castellarnau van ser els primers que van substituir les seves làmpades per lluminàries amb tecnologia led. Ara, les tasques de millora s'han estès al carrer Francesc Bastos, Mallorca (tram entre Francesc Bastos i Pere Martell) i ahir van començar les de Ramon i Cajal, el més extens de tots els carrers que veuran renovada la seva il·luminació, ja que es tracta de 126 punts de llum a dues alçades, uns a 8 metres i uns altres a 4.

Aquests fanals presentaven problemes d'oxidació provocats, en la majoria dels casos, pels orins dels gossos i també per la pluja. La nova il·luminació serà amb tecnologia led i comptarà amb un reforç a la base del fanal per precisament evitar oxidacions i així aconseguir que tinguin una durada més llarga.

"Els tres objectius que ens mouen a canviar aquests punts de llum són: millorar la il·luminació de la ciutat, dotar de més seguretat les estructures lumíniques -ja que moltes es troben malmeses pels orins de gossos- i, per últim i un dels punts més importants, perquè suposa aproximadament un estalvi energètic del 70 per cent respecte al sistema actual, que ja la tecnologia led és més eficient", explica el conseller d'Espais Públics, José Luis Martín.

Les làmpades de vapor de mercuri de Cala Romana ja són història

Per una altra banda, la conselleria d'Espais Públics ha substituït les 219 làmpades de vapor de mercuri de Cala Romana. "Gradualment –explica el conseller José Luis Martín- anem canviant aquesta tecnologia obsoleta per punts de llum de menys consum i més respectuosos amb el medi ambient". Actualment a Tarragona el 7 per cent dels fanals de la ciutat són de vapor de mercuri i s'estan fent esforços per anar reduint aquest percentatge.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Butlletí