Arbúcies, pionera en treballar amb la moneda social FairCoin

25/06/2018 - 13:55

Des d’aquest 25 de juny, els consumidors que ho desitgin poden pagar amb la moneda social FairCoin alguns preus públics de l’Ajuntament, així com també fer-ho amb algunes entitats i comerços del municipi. Es tracta d’una experiència pionera en l’àmbit municipal, ja que cap altra ajuntament treballa amb FairCoin.
 

Aquesta experiència pilot ja s’ha posat en marxa i durant 3 mesos els arbuciens i arbucienques podran pagar alguns preus públics amb aquesta moneda. El carnet de les Piscines Municipals es poden pagar amb FairCoin i durant el primer cap de setmana d’obertura de les piscines, ja s’han tramitat 4 abonaments amb aquest sistema de pagament. A més, també es podran pagar les activitats dirigides que s’organitzen al poliesportiu de Can Pons i, al setembre, els cursos de l’Escola d’Adults. Altres entitats i comerços de la vila també accepten el pagament amb aquest tipus de moneda.

El tinent d’alcalde, Jaume Salmeron, ha explicat que aquesta iniciativa “s’emmarca en un seguit d’accions encaminades a la promoció de l’economia social i cooperativa i a unes polítiques públiques que afavoreixin una economia al servei de les persones”.

La utilització d’aquesta moneda social té per objectiu fomentar i afavorir l’economia social i solidària, l’economia local i el cooperativisme. El Faircoin és la primera criptomònada democràtica mundial, cooperativista, ecològica, descentralitzada, transparent, ràpida i altament segura.

Com funciona?
Amb un mòbil o tablet Android, només cal baixar-se l’aplicació “FairCoin” del Play Store i carregar faircoins al moneder via getfaircoin.net (amb efectiu, transferència o targeta). Si no, es pot demanar una targeta recarregable FairPay a L’Oficina de Canvi (laselva@getfaircoin.net) , que també acceptaran els comerços i entitats adherits. Trobareu tota la informació a l’Ajuntament o bé a l’Oficina de Canvi al carrer Jacint Verdaguer, 23.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Al mes de maig es posarà en marxa, als deu barris de l’eix Besòs, el rec (recurs econòmic ciutadà), una moneda digital que té paritat amb l’euro, concebuda per dinamitzar el comerç i els serveis de proximitat del territori i promoure un consum ciutadà més conscient. Les 1.000 famílies beneficiàries de la renda municipal d’inclusió seran les primeres a poder utilitzar-la, ja que rebran una part de l’ajut en aquesta moneda.

Notícia
Un quadre de comptadors de la llum en un bloc de pisos a Barcelona. / CRISTINA CALDERER

Un quadre de comptadors de la llum en un bloc de pisos a Barcelona. / CRISTINA CALDERER

El bo social ajuda cada mes 2,44 milions de llars a tot l’Estat a poder fer front al pagament del rebut de la llum.  Pràcticament tres quartes parts dels consumidors que actualment perceben l’ajuda podrien deixar d’ingressar-la el mes que ve, quan entri en vigor el nou bo social -amb nous requisits- i si no s’han inscrit i presentat la documentació correcta abans del 8 d’octubre vinent.

Notícia

Des d’abril de 2015 el municipi s’abasteix d’energia renovable. Amb aquesta mesura s’han reduït progressivament les emissions de CO2  associades als consums elèctrics dels edificis municipals i l’enllumenat públic fins arribar a valors d’emissions nuls. 

Butlletí