2a Fira cap al Residu Zero

dissabte, 30 gener, 2021 - 10:30 a 12:30

Se celebra dissabte 30 de gener, de 10.30 a 12.30 h, i tractarà sobre l’economia circular: dret a reparar, HUB Recircula UPC, resiliència en el tèxtil i La Biblioteca de les Coses. Per participar-hi, cal enviar un correu electrònic a firaresiduzero@gmail.com abans del 27 de gener.

L’Associació de Veïns i Veïnes Barri Maresme, a través de la Comissió Besòs Maresme Barri Net, organitza la segona edició de la Fira cap al Residu Zero amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre l’enorme quantitat de residus que generem de forma innecessària.

La Fira se celebra en línia a causa de les restriccions aprovades per les autoritats sanitàries per contenir els brots de la covid-19.

Programa de xerrades 2021

Dret a reparar.
Amb Xevi Grabulosa, soci de l’AVV Barri Maresme.

El HUB Recircula UPC impulsat des de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE).
Amb Muriel Botey, sotsdirectora de Qualitat i Responsabilitat Social de l’EEBE.

Resiliència en el tèxtil.
Amb Joan Santamaria Arnau, gerent d’Hilatures Arnau i soci fundador de Bre Fashion SL.

Què és La Biblioteca de les Coses?
Amb Victòria Martínez, gestora de La Biblioteca de les Coses.

L’economia circular

L’economia circular persegueix el canvi d’una economia lineal basada en produir, utilitzar i llençar, cap a un sistema d’intercanvi i producció destinat a augmentar l’eficiència en l’ús de recursos en totes les etapes del cicle de vida dels productes.

En l’àmbit urbà, afavoreix la qualitat ambiental, la naturalització de la ciutat,  la regeneració de l’aigua, els circuits de proximitat, el consum responsable i la cultura ambiental.

L’economia circular es basa en els principis de Cradle to Cradle (del bressol al bressol):

  • Salut dels materials, per a les persones i l’entorn.
  • Reutilització dels materials en els fluxos biològic i tècnic.
  • Energia renovable.
  • Custòdia de l’aigua, un recurs valuós.
  • Responsabilitat social, advocant per la diversitat cultural i ambiental.

     

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia
Un pas més per dir adéu a la cultura d’usar i llençar

El passat 14 de juliol es va presentar aquest el Compromís Barcelona Plàstic Zero i alguns dels projectes de la Taula Plàstic Zero que busquen encoratjar a entitats i empreses a sumar-s'hi per fer front a la cultura d’usar i llençar.
Article

Les organitzacions de la Xarxa B+S Fundació Solidança, La taca d’oli/La Fàbrica i Back to Eco/Infinit Denim s'han unit per impulsar “Texans pel clima”, una campanya amb l’objectiu d’avançar cap a una economia més circular a través de la recollida de texans usats.

Notícia

Després de la implantació del Porta a Porta, la recollida selectiva neta es del 76% i situa Sant Andreu entre les 15 recollides selectives més altes en municipis de més de 5.000 habitants de tot Catalunya.

Butlletí