30a Setmana del Medi Ambient a Terrassa

dilluns, 31 maig, 2021 - 00:00 a diumenge, 6 juny, 2021 - 23:59
Terrassa

El lema triat per aquesta edició és "Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic".

Una temática d'actualitat ja que la Unió Europea prohibirà a partir d'aquest mes de juliol alguns dels productes fabricats amb aquest material, com són les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus. 

Terrassa va ser una de les primeres ciutats de Catalunya en organitzar una programació estable, en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 juny) i amb l'esperit de sensibilitzar i conscienciar la ciutania sobre la importància de preservar el nostre entorn. Aquesta voluntat inicial s'ha convertit en una cita anual ineludible per a les terrassenques i els terrassencs, ja que enguany celebra els seus 30 anys.

A diferencia de l'any passat, en què la pandèmia va obligar a dissenyar una programació exclusivament virtual, en aquesta edició s'han inclós majoritàriamenrt activitats presencials (cinema, tallers, itineraris, una jornada de neteja...), però també webinars que tractaran de quina manera podem viure sense plàstics, què és l'autoconsum d'energia fotovoltaica i què en fem dels residus generats a la comarca del Vallès Occidental. Amb tot, la celebració de la Festa de Medi Ambient ha estat suspesa per segon any consecutiu per les restriccions del Covid 19 encara vigents. 

PROGRAMA


 

Organitzador: 
Ajuntament de Terrassa
Etiquetes: 
Categories: 
Canvi climàtic
Educació ambiental

Relacionats

Article

Els objectius del nou PMQA, centrats en l'horitzó de l'any 2025, es basen a reduir les emissions en un 15%, respecte a les registrades l'any 2019, complint així amb l'acord derivat de la tercera Cimera de l'Aire de Catalunya, i inclou els valors guia de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), actualitzats el 2021.

Notícia
Flickr / Enric Rubio Ros

Flickr / Enric Rubio Ros

Els objectius principals del pla són reduir les emissions en un 55% l'any 2030, com a pas intermedi per assolir la neutralitat en carboni l'any 2050, d'acord amb els objectius que estableix l'Acord Verd (Green Deal) de la Unió Europea (UE).

Notícia

Un total de 46 centres escolars de Terrassa s'han inscrit aquest any en una nova edició del Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST), que organitza l'Ajuntament, i que se celebra des d'ara i fins el mes de maig. Enguany, més d'11.000 alumnes participaran en les més de 500 activitats incloses en aquesta programació.

Butlletí