Aigua i democràcia. Límits i reptes per a la governança d’un bé comú

dijous, 10 octubre, 2024 - 19:30
Canòdrom. Concepción Arenal, 165, Barcelona

L’aigua és un bé comú compartit i finit. La seva relació amb les societats i la gestió i usos que se’n fan s’ha situat al centre del debat públic arran de diferents episodis de sequera que posen de manifest la importància de fer-ne una gestió responsable i sostenible. Al mateix temps, emergeixen a escala global nombrosos conflictes relacionats amb els models de gestió i el seu impacte en el territori, on la relació entre l’aigua i l’emergència climàtica cada cop és més present. En el moment en què es converteix en un bé escàs, cal afrontar els reptes de la seva governança i els usos socials i compartits per garantir que en podem seguir gaudint d’una manera sostenible social i ecològicament. Per tant, el debat entorn de la democràcia i l’aigua esdevé un repte de futur inajornable. 

En parlarem amb l’especialista en política de l’aigua Katie Meehan i l’ambientòloga Violeta Cabello, en un debat moderat pel catedràtic i expert en ecologia política urbana Hug March.

 

Més informació sobre la Biennal del Pensament.

 


 

Municipis: 
Categories: 
Aigua

Relacionats

Notícia

La renovació i millora de les fonts s’executa en un moment en què la majoria de les instal·lacions estan aturades des del 2022 per les restriccions per la sequera. Entre les actuacions s’inclou la remodelació de la Font Màgica de Montjuïc, 30 anys després de l’última actualització.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, ha presentat els sis projectes guanyadors de la cinquena edició dels ajuts a la innovació urbana "La ciutat proactiva", que aquest any estava especialment dedicada a la lluita contra la sequera. 

Article

Butlletí