El Congrés Internacional d'Acció Climàtica 2022, està organitzat per la Fundació Empresa i Clima, FUNIBER i la Universitat Europea de l'Atlàntic.
Santander acollirà entre el 6 i el 8 de juliol un dels principals congressos internacionals sobre Acció Climàtica
Comptarà amb quatre sessions, condensades en tot el dijous 7 i el matí del 8 de juliol: Full de ruta dels biocombustibles i biomaterials; Finançament de pèrdues i danys; Mecanisme d'ajust en frontera per emissions de carboni (CBAM); Els Mercats voluntaris de carboni (VCM).
Entre els ponents destaquen: Youssef Nassef, Director d'Adaptació Climàtica en la Secretària de Canvi Climàtic de Nacions Unides. Amjad Abdulla, vicepresident del IPPC i Cap d'Associació de l'Agència Internacional d'Energies Renovables (IRENA). Amr Essam de l'Equip de Presidència de la COP27 i membre Ministeri de Relacions Exteriors d'Egipte.
En l'actual escenari d'Emergència Climàtica la resposta no pot ser una altra que l'Acció pel Clima. Una Acció Climàtica que consisteix a adoptar qualsevol política, mesura o programa amb l'objectiu de reduir els gasos d'efecte d'hivernacle, construir resiliència al canvi climàtic o secundar i finançar aquests objectius. Una Acció Climàtica tan diversa que inclou la participació de tots els actors possibles, incloses les empreses de qualsevol sector, grandària i activitat.
Per a saber més sobre l'Acció Climàtica, la Fundació Empresa i Clima creada en 2008 i referent sostenible per a les empreses del nostre país davant les necessitats i dubtes originats pel Canvi Climàtic i els seus efectes directes i indirectes, organitzarà entre els pròxims 6 i 8 de Juliol a Santander, el Congrés Internacional d'Acció Climàtica 2022. Una primera edició que comptarà amb la participació de prestigiosos experts internacionals, que estan dissenyant l'estratègia climàtica global (Adjuntem CV), així com de destacats empresaris que estan apostant per fer del Canvi Climàtic un actiu en el seu balanç.
El congrés, organitzat per la Fundació Empresa i Clima al costat de *FUNIBER i a la Universitat Europea de l'Atlàntic, la inscripció del qual està oberta i se celebrarà en les instal·lacions d'aquesta universitat comptarà amb quatre sessions que es condensaran durant tot el dijous 7 i el matí del divendres 8.
Primera Sessió (dijous 7 de Juliol ): Full de ruta dels biocombustibles i biomaterials. Com podem descarbonitzar les nostres cadenes d'aprovisionament o cadena de valor.
Segona Sessió, (dijous 7 de juliol ): Finançament de pèrdues i danys. La justícia climàtica i les 'pèrdues i danys' com a principis que han de guiar la resposta a l'emergència climàtica.
Tercera Sessió, (divendres 8 de juliol ) Mecanisme d'ajust en frontera per emissions de carboni (CBAM) Com funcionarà el Reglament, quines conseqüències tindrà per a empreses i consumidors?
Quarta Sessió, (divendres, 8 de juliol ): Els Mercats voluntaris de carboni (VCM). Què són i quina funció tenen els mercats voluntaris de carboni?
El Congrés Internacional d'Acció Climàtica 2022 s'inaugurarà el 6 de juliol amb un sopar d'inauguració en el Gran Casino Sardiner de Santander, que comptarà amb la presència del President de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, i l'Alcaldessa de Santander, Gema Igual.
Ponents nacionals i internacionals de primer nivell.
Entre els ponents més destacats que assistiran al Congrés Internacional d'Acció Climàtica 2022 que s'organitzarà entre els pròxims 6 i 8 de Juliol a Santander destaquen:
Xavier Flotats Ripoll, Professor Emèrit d'Enginyeria Ambiental, UPC, que participarà en la primera sessió (dijous, 7 de juliol, demà) sobre Full de ruta dels biocombustibles i biomaterials.
Youssef Nassef. Director d'Adaptació Climàtica en la Secretària de Canvi Climàtic de Nacions Unides, que participarà en la segona sessió (dijous, 7 de juliol, tarda) sobre el Finançament de Perdudes i Danys
Amjad Abdulla. Vicepresident IPPC. Cap d'Associació de l'Agència Internacional d'Energies Renovables (IRENA) que participarà en la segona sessió (dijous, 7 de juliol, tarda) sobre el Finançament de Perdudes i Danys.
Amr Essam. Equip de Presidència de la COP27. Ministeri de Relacions Exteriors d'Egipte, que participarà en la segona sessió (dijous, 7 de juliol, tarda) sobre el Finançament de Perdudes i Danys.
Oliver Sartor. Assessor de Política Industrial en Àgora Energiewende, desenvolupador d'estratègies per a avançar cap a la neutralitat, que participarà en la tercera sessió (divendres 8 de juliol, demà) sobre Mecanisme d'ajust en frontera per emissions de carboni (CBAM)
Sarah Leugers. Chief Strategy Officer. Gold Standard, que participarà en la quarta sessió (divendres 8 de juliol, demà) que participarà en la quarta sessió (divendres 8 de juliol, demà) sobre els Mercats voluntaris de carboni (VCM)
El programa es completa amb taules rodones d'empresaris de diferents companyia que formen part de la Fundació Empresa i Clima com Ferrovial, Fluidra, EV Càrrec, Balearia, 3M, Global Omnium, Strive, Ciments Molins o Eurecat o Celsa, entre altres; però també d'altres empresa rellevants en la seva política d'acció climàtica com a Banc Santander, Central Lletera Asturiana, AON Ibèria o Mapfre que han decidit no perdre's aquesta oportunitat d'aprendre i compartir les seves experiències sobre Acció Climàtica.
Sobre la Fundació Empresa i Clima
Fundada en 2008, la Fundación Empresa y Clima (FEC) és el referent sostenible per a totes les empreses espanyoles davant les necessitats i dubtes originats pel Canvi Climàtic i els seus efectes directes i indirectes. Al setembre de 2010 la Fundació va ser nomenada Membre Observer de Nacions Unides. Això implica la seva participació directa i la possibilitat de poder registrar als seus representants empresarials en les reunions i conferències de les parts (*COP) organitzades per l'ONU.
L'àmbit d'actuació de la *FEC és de caràcter nacional i internacional ja que s'han creat i tancat aliances amb col·laboradors que li permeten projectar els reptes de la FEC en els cinc continents. La Fundació Empresa i Clima compta en l'actualitat més de *90empresas i institucions associades. La seva Directora és Elvira Carles i el seu President és Joan *Planes, també President de la Fundació Fluidra.
Inscripcions: info@congresociacc.org
Més informació www.congresociacc.org