III Congrés "El transport públic és cosa de dones"

dimecres, 24 març, 2021 - 15:00 a dijous, 25 març, 2021 - 16:59

L'acte vol donar visibilitat a les diferències de gènere pel que fa la mobilitat quotidiana, on les dones tenen un patró de desplaçament basat sobretot en el caminar i en l’ús del transport públic. El Congrés s’organitza en tres sessions online, els propers 17 i 24 de març i 7 d’abril. Les inscripcions ja són obertes.

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i el Col·lectiu Punt 6, en col·laboració amb l’IERMB i altres entitats i administracions, organitza el III Congrés “El transport públic és cosa de dones”.

La finalitat de l’acte és donar visibilitat a les diferències de gènere pel que fa la mobilitat quotidiana, on les dones tenen un patró de desplaçament basat sobretot en el caminar i en l’ús del transport públic.

El Congrés s’organitza en tres sessions online, els propers 17 i 24 de març i 7 d’abril i les inscripcions ja són obertes.

Per segon any consecutiu, l’IERMB col·labora en l’organització de la jornada en la que s’obre un espai de trobada i de debat sobre diferents escenaris i situacions de la dona vers el transport públic i la mobilitat sostenible.

Sessions del congrés

Sessió 1: Polítiques públiques de mobilitat amb perspectiva de gènere i diversitats (Dimecres 17 de març a les 15.00 hores)

A més de la presentació institucional i de la conferència inaugural, en aquesta sessió es parlarà de les organitzacions públiques del nostre entorn i de fora de Catalunya, qui presentaran projectes, plans, programes i estudis recents sobre mobilitat i gènere.

Sessió 2: Taula – debat “Dones que mouen el transport públic: vivències i perspectives de futur” (Dimecres 24 de març a les 15.00 hores)

Taula debat sobre l’experiència de dones que mouen el transport públic, tant en càrrecs de direcció com en llocs de treball, vinculats a l’operació del servei (maquinistes, conductores d’autobús…). Es vol donar a conèixer la seva experiència en entorns laborals particularment masculinitzats.

Sessió 3: Més enllà de Barcelona: la mobilitat de les dones en el territori català
(Dimecres 7 d’Abril a les 15.00 hores)

Xerrada sobre la connectivitat insuficient amb el transport públic de moltes zones rurals del territori català, que sovint comporta una dependència exclusiva dels mitjans de transport privat i una dificultat en l’accessibilitat de la població envellida, joves, dones i col·lectius amb menys ingressos.


 

Etiquetes: 
Categories: 
Mobilitat
ODS11. Ciutats i comunitats sostenibles
ODS3. Salut i benestar
ODS5. Igualtat de gènere

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Article

 

El pla Superilla Barcelona preveu guanyar un milió de metres quadrats d’asfalt per recuperar espai per al veïnat, fomentar la vida als barris, crear noves zones verdes, impulsar la mobilitat sostenible i afavorir els comerços, la restauració i les indústries locals. Un nou mapa interactiu permet consultar les actuacions executades i previstes fins al 2023.

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Butlletí