Informe de l'Agència Internacional de l'Energia 2020

dijous, 25 març, 2021 - 21:00 a divendres, 26 març, 2021 - 21:59

World Energy Outlook 2020
Dijous 25 de març de 2021 a les 21.00 per Zoom

(cal inscriure's clicant AQUÍ)

Ha estat un any tumultuós per al sistema energètic mundial. La crisi del Covid-19 ha causat més disrupcions que qualsevol altre esdeveniment en la història recent, deixant cicatrius que duraran anys. Però si aquesta convulsió ajuda o dificulta en última instància els esforços per accelerar la transició a un mon d’energia neta i assolir els objectius internacionals d’energia i clima, dependrà de la manera com els governs responguin als reptes actuals

Així comença la nota de premsa de l’Agència sobre el World Energy Outlook 2020. L’Outlook d’aquest any havia de ser forçosament diferent al d’anys anteriors. La seva mateixa estructura canvia i el seu contingut està farcit de referències a la pandèmia, al seu efecte en les previsions de futur, tant globals com diferenciades per tipus d’energia, en els ODS o sobre la incerta recuperació.

Ha portat la pandèmia algun canvi estructural al món en general? I al món de l’energia en particular? Naturalment, tots els indicadors de l’energia es van comportar de manera molt diferent a l’habitual durant el 2020. Però, essent això important, el que és rellevant és analitzar si queden canvis importants en la forma de viure, de consumir i de produir de cara al futur i, pel que ens ocupa, si tenen algun impacte en la relació home-energia i, en conseqüència, en les previsions a curt, mig i llarg termini sobre l’escalfament global. Quedaran rastres de la pandèmia d’aquí a vint anys? Treballa l’IEA amb la hipòtesi de que tindrem més pandèmies?

 

Nota sobre les Converses Digitals Energia i Societat:
 
Molts de vosaltres coneixeu els Sopars Tertúlia que durant 3 anys, 30 sopars i 1.000 assistents acumulats ens han permès aproximar-nos a la realitat de la transició energètica des de visions multidisciplinars. La situació actual ens obliga a aturar aquest format. Però no la iniciativa i la voluntat d’enriquir el debat. Per això, ens adaptem i us proposem les “Converses Digitals sobre Energia i Societat”.
 
Malgrat no veure’ns cara a cara –i ho trobarem a faltar-, podrem gaudir d’algunes avantatges: més disponibilitat de ponents i co-tertulians, podent comptar amb convidats que abans no ens podíem permetre; més facilitat de participació, sobretot pels que no viuen a Barcelona, i... menys empremta de carboni! –tot i que mereixeria calcular-ne bé l’impacte en el món digital-. 
 
En una època en que alguns diuen que ens haurem d’acostumar a “l’abundància frugal”, desitgem que aquesta format us agradi i poder comptar amb la vostra participació.
 
Informació pràctica:

Cal inscriure’s a través del portal Eventbrite, malgrat que ara no té cost.

Tots els inscrits rebreu un enllaç a la plataforma Zoom per poder-hi accedir. 

Es convoca a les nou del vespre puntual fins a dos quarts d’onze. 

La sala digital s’obre a les 20.30. Això permetrà resoldre tots els dubtes tècnics sobre la connexió que pugueu tenir. Us recomanem que reinicieu l’ordinador abans de començar i que feu servir navegadors com Chrome o Firefox per una bona connexió. D'altra banda, com alguns ens vareu comentar la darrera vegada, podeu aprofitar per xatejar amb qui també estigui ja present a la sala a aquella hora. NO HI HAURÀ NI CERVESA NI PATATES NI OLIVES!

Us recomanem que quan entreu comproveu que el vostre dispositiu té el vostre nom. En cas contrari, podeu personalitzar el nom que apareixerà en pantalla durant la conversa. Això facilita la identificació, tan a efectes del xat previ com pel torn de preguntes posterior. Per fer-ho, accediu als tres puntets que surten a la part inferior esquerra de la pantalla on surt la vostra imatge i cliqueu a "Rename".

La dinàmica de les Converses es basen en el debat de dos convidats en cada conversa amb visions complementàries sobre el tema proposat. 

Els primers 45 minuts es centraran en un debat enriquidor moderat per en Daniel i en base a unes preguntes que aportin dinamisme. 

Posteriorment es donarà peu a les preguntes que s’hauran d’enviar a través del Xat de la pròpia plataforma Zoom. Des de la moderació s’intentarà fer un exercici d’agrupar preguntes per temàtiques i fusionar-les si convé.

Com bé sabeu, la regla de les tertúlies per promoure el debat i la lliure participació és la coneguda com Chatham House. El format digital obliga a adaptar-la i apel·lem a la responsabilitat de cadascú de nosaltres per mantenir l’anonimat de les persones que contribueixen. Us recordem que la participació és sempre a títol personal i no en representació de cap organització. L’esdeveniment no es pot gravar sota cap concepte.

 
Més engrescats que mai, ens retrobem el proper dijous 25 de març de 2021 a les 21.00 a “casa vostra”.


 

Categories: 
Energia

Relacionats

Article

Santa Coloma de Gramenet compta amb una nova promoció d’habitatge públic sostenible al barri de Fondo. L’edifici, desenvolupat per l’Institut Català del Sòl (INCASOL) i amb l’assessorament de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) en el marc del projecte europeu syn.ikia, compta amb 38 habitatges de lloguer assequible, dissenyats amb criteris d’energia positiva, és a dir, capaços de generar més energia de la que consumeixen.

Notícia

L’Ajuntament de Cambrils fa la primera instal·lació de plaques solars a la coberta de l’edifici consistorial.

Butlletí