Seminari "Abordar la pobresa energètica des del món local: diagnosi, reptes i iniciatives"

dimecres, 9 febrer, 2022 - 10:30 a divendres, 11 febrer, 2022 - 12:30
Multisessió en línia via Zoom


Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, iniciem el cicle de seminaris de transició energètica al món local del 2022 abordant la situació actual de la pobresa energètica amb l’objectiu de compartir iniciatives i coneixement d’experiències des del món local i presentar la convocatòria europea d’assistència tècnica a municipis per fer front a la pobresa energètica a través del Energy Poverty Advisory Hub. 

PROGRAMA

INSCRIPCIONS: xarxasost@diba.cat . Les persones ja inscrites al cicle no cal es tornin a inscriure

Anteriors sessions del cicle de seminaris

 

La transició energètica justa és la via més evident per abordar l'emergència climàtica i un dels tres pilars dels compromisos del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. L’acció climàtica local ha de ser el punt de partida del procés, i ha d’implementar, com més aviat millor, l’eficiència i l’estalvi energètics i les fonts  renovables, eixos també fonamentals de la recuperació verda i la transició justa.

Per seguir aprofundint en el coneixement i en les experiències d’interès per a les ciutats i els pobles de la Xarxa, encetem un nou cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica que dona continuïtat als que hem desenvolupat durant 2019, 2020 i 2021. 

La pobresa energètica és la dificultat o incapacitat de mantenir la llar, a un preu just, en condicions adequades de temperatura (18 °C a l'hivern, 25 °C a l'estiu) i de garantir els serveis energètics bàsics. Des del món local s’ha actuat durant molts anys en diversos fronts per resoldre les situacions d’emergència i també oferir una resposta a llarg termini, però de nou les circumstàncies posen de nou els problemes sobre la taula fruit de la pandèmia i de la pujada dels preus de l’energia.

L’organització d'aquesta primera sessió del cicle per part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha comptat amb suport transversal del Servei de Suport als Serveis Socials Bàsics de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat social, l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de l’Àrea d’Acció Climàtica i l'Oficina d'Habitatge de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de l’Institut Català d’Energia i Ecoserveis.  


 

Organitzador: 
Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i Diputació de Barcelona
AdjuntMida
PDF icon PROGRAMA3.27 MB
Categories: 
Energia

Relacionats

Article

Els punts d’assessorament energètic de Barcelona (PAE) ja han evitat, des que es van crear, l’any 2017, 107.960 talls de subministrament de llum, d’aigua i de gas en domicilis de la ciutat. A més, han atès consultes de gairebé 155.500 persones de fins a 60.500 llars.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa una prova pilot per compartir energia solar de les pèrgoles fotovoltaiques de l’espai públic. L’objectiu és abastir 1.010 famílies en situació de vulnerabilitat que visquin en un radi de 500 metres d’11 pèrgoles fotovoltaiques municipals situades a l’espai públic i que es vulguin beneficiar en règim d’autoconsum compartit de rebre energia solar gratuïta. Es calcula que pot arribar a suposar un estalvi del 25% de la factura, uns 200 euros.

Butlletí