SETMANA CIUTADANIA DE L'ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

dijous, 14 octubre, 2021 - 00:00 a diumenge, 24 octubre, 2021 - 23:59
Barcelona

Del 14 al 24 d’octubre, la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible convida a entendre la relació entre els hàbits alimentaris i aspectes transversals com la crisi climàtica, el desenvolupament econòmic local, la cultura, la política, els drets socials i la salut. Una setmana dirigida a la ciutadania, on podreu conèixer, reflexionar i debatre al voltant dels temes centrals dels següents itineraris:

En paral·lel, la Més Setmana compta amb una programació de prop d’un centenar d'activitats organitzades per 70 entitats, moltes d’elles membres de la Xarxa Barcelona + Sostenible. 

Si voleu conèixer diferents entitats de la ciutat que treballen durant tot l’any i des de fa molts anys per una Alimentació Sostenible i Assequible per a tots i totes, durant els cap de setmana 16 i 17 d’octubre i 23 i 24 d’octubre podreu trobar-les als Quioscos de les Rambles.

Més informació a l'enllaç.


 

Municipis: 
Categories: 
Agricultura
Ecològic

Relacionats

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Article

Directori de comerços, mercats, restaurants i d'altres recursos que ofereixen productes d'alimentació sostenible i la possibilitat de consum de proximitat a la ciutat de Barcelona.

Article

Per primer cop s’ha quantificat la petjada de carboni que genera l’alimentació a la ciutat de Barcelona. Un estudi elaborat per Barcelona Regional, amb la col·laboració d’Inèdit, exposa que el consum de begudes i aliments a la ciutat (incloent-hi la producció, l’envasat i la distribució i, per tant, també tenint en compte les emissions generades fora de l’espai geogràfic de la ciutat) suposa l'emissió de 2,5 milions de tones anuals de diòxid de carboni (CO2).

Butlletí