Taller de compostatge casolà a Vic

dimecres, 11 maig, 2016 - 19:00 a dijous, 12 maig, 2016 - 18:59
Recinte firal el Sucre
Geolocation

El pròxim dimecres, dia 11 de maig a les 7 de la tarda, l’Ajuntament de Vic ofereix  la 6a edició del Taller de compostatge casolà adreçat a totes aquelles persones que vulguin fer-ne  a casa seva. Aquest tindrà lloc a l’espai del VIT, situat al recinte firal el Sucre.

El taller es basa en  explicar el detall en què consisteix el compostatge, com s'ha de fer, quines dificultats pots tenir, què s'hi pot posar i què no, com ha d'estar ubicat, entre altres.

Al finalitzar el taller s’entregarà gratuïtament un compostador a cada participant perquè pugui iniciar-se, amb el compromís d’acceptar un seguiment i assessorament per part de l’Ajuntament. El compostatge és un procés natural de descomposició de la matèria orgànica, ja siguin restes de cuina com de jardí, que es transforma en compost un adob de primer ordre per les plantes o el jardí. Aquesta activitat s'inclou a les accions del Pla Local de Prevenció de Residus de Vic que té com objectiu principal  reduir el 15% els residus que es generen a la ciutat.

Destacar que totes aquelles persones que tenen compostadors poden demanar una bonificació d'un 10% en la taxa d'escombraries.

Actualment més de 150 famílies han fet aquests tallers, que arriben a la 6a edició

Les places són limitades i tota persona interessada a assistir-hi ha de fer la inscripció a través de:

Del web www.vic.cat

Trucant al telèfon 93 886 21 00

Enviant un correu a mediambient@vic.cat  


 

Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

L’objectiu del projecte,  liderat per un equip interdisciplinari del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI) de la Universitat de Vic és que els nens i les nenes que hi participin puguin tenir una experiència ambiental autèntica. És a dir, que puguin recollir dades ambientals reals, que prenguin decisions a partir d’aquestes dades i que puguin fer accions que ajudin a millorar la biodiversitat del pati.

Notícia

Des de l'Ajuntament i Aigües Vic es farà un seguiment de consum d'aigua per veí, gràcies a la inversió en telegestió que es va fer. D'aquesta manera els veïns i veïnes podran ser avisats si s'acosten als límits de consum d'aigua establerts.

Article

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell participen a la primera edició del projecte Avancem cap al residu Zero, del Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí