VIII Congrés Nacional d’Enginyeria Municipal "Reptes urbans de futur"

dijous, 21 novembre, 2024 - 09:00 a 18:00
MACBA, Barcelona i en streaming

El proper 21 de novembre tindrà lloc el VIII Congrés Nacional d’Enginyeria Municipal al MACBA de Barcelona. El Congrés està organitzat per l’ITEC, compta amb la Col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’ECCAT enginyeria Civil, COAC, Enginyers Industrials de Catalunya, Consell de Col·legis d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, Col·legi d’Enginyers de Camins Canals i Ports de Catalunya, Cateb Arquitectura Tècnica Bcn, Colegi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Col·legi d’Economistes de Catalunya, Enginyers Agrònoms de Catalunya.

 

La raó de ser del Congrés

La nostra societat es troba immersa dins d'un canvi global. Aquest es caracteritza per la seva disruptivitat i velocitat de transformació. Nosaltres, els tècnics municipals, tenim el repte d'estar preparats per assolir aquests canvis que són necessaris fer a les nostres
ciutats. La sostenibilitat, la construcció industrialitzada i les solucions tecnològiques de digitalització proporcionen un gran ventall de possibilitats per a les persones encarregades de l’administració i concepció de les grans urbs.

Principals eixos del Congrés

1.- Sostenibilitat. El sector de la construcció és responsable del 36% del consum final d’energia global, de gairebé el 40% de les emissions totals directes i indirectes de CO₂ i de més del 45% de la generació de residus. La demanda d'energia dels edificis i la seva construcció continua augmentant a causa d'un accés millor a l'energia als països en desenvolupament, un nombre més gran de dispositius que consumeixen energia i un augment anual d'aproximadament un 3% del parc edificatori.
L’urbanisme regeneratiu, les intervencions que estan realitzant tant els ajuntaments de grans ciutats com els de petits municipis, l’aforestació, l’economia circular, aprofitament de les aigües... seran temes que tractarem en el congrés.

2.- Digitalització. Les solucions de digitalització  permeten anar un pas més enllà i implantar solucions avançades per convertir grans metròpolis a les ciutats intel·ligents del demà. 
En aquesta edició del congrés ens volem plantejar diferents qüestions envers la digitalització i la seva aportació a la transformació urbana. Quin és l’impacte d’aquestes eines en les nostres ciutat? Realment, pot ajudar a la planificació i gestió de les noves ciutats? Com afectarà el seu ús en la millora de la qualitat de vida?

3.- Construcció industrialitzada. Plantejarem el tema de la construcció industrialitzada per tot el que influeix i aporta a la sostenibilitat, a l’estalvi i control de costos, el control dels temps d’execució, la planificació i implicacions en una forma de construir que permet el treball col·laboratiu i l’ús i aplicació d'eficiència energètica.

El Congrés compta amb el Patrocini de SORIGUÉ i d’empreses col·laboradores com DIREXIS TUSGSAL
 

PROGRAMA
MÉS INFORMACIÓ: Web del congrés

INSCRIPCIONS

 


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
17/10/2024 - 09:41
Notícia

La proposta fa una crida perquè l’edició contribuís a repensar quin paper tenen les zones de fora del nucli històric de Barcelona i explorés com es podrien millorar les relacions entre els entorns construïts i els naturals de la regió metropolitana.

Acte
28/11/2024 - 09:30
Districte Administratiu de la Generalitat. Carrer del Foc, 57, Barcelona

Butlletí