X Jornada BioEconomic® Sitges 2021 “Biofilia, reconnectant la ciutat i els edificis amb la natura”

divendres, 29 octubre, 2021 - 12:56
Palau Maricel, Sitges

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

 

L’Ajuntament de Sitges i BioEconomic, tenen el plaer de anunciar-los la X Jornada BioEconomic® Sitges 2021 “Biofilia, reconnectant la ciutat i els edificis amb la natura”. Que tindrà lloc el divendres dia 29 d’Octubre 2021, de 10h a 13h, al Palau Maricel de Sitges, també via streaming.

La finalitat de la Jornada És la de donar a conèixer com integrar la Biofilia en el territori i en els edificis, per donar-li un sentit de connexió amb la natura. Veurem la importància de la infraestructura verda en la salut. Un procés evolutiu de la selecció natural que actua en especies intel·ligents que la seva supervivència depèn de la connexió estreta amb el ambient i de la apreciació pràctica de les plantes i dels animals en el entorn. La construcció i la salut deuen treballar plegats, es tracta de integrar la Biofilia, reduint els consums energètics dels edificis, però també de reduir i limitar els riscos per a la salut dels usuaris. Destacarem la qualitat i el respecte al medi ambient en el territori i la edificació, aprofundint en com pot ser la construcció i la rehabilitació més respectuosa amb la qualitat de vida i la salut de les persones.

Els principis Passivhaus aporten un conjunt de millores globals, des de el usuari al edifici fins arribar al medi ambient. Els espais es configuren a través de varis conceptes, podent incloure’s el concepte de la Biofilia, com espais més naturals. La certificació WELL promou la definició d’uns paràmetres mínims i de compliment obligatori per a garantir una millora de la salut i el benestar dels seus usuaris a tots els nivells, tant físic, mental, emocional i social.


 

Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat
Ecològic

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Butlletí