114 gr de CO2 per quilòmetre en bici. Els districtes competeixen per oxigenar Barcelona!

13/10/2013 - 00:00

Fins el 8 de desembre podeu participar al Barcelona City Challenge, un concurs que consisteix a comptabilitzar els km que recorren els ciclistes de la ciutat. Cada quilòmetre recorregut equival a l'estalvi de 114 gr de CO2!

¿Aconseguiràs que el teu barri sigui el que més CO2 estalviï?
Podeu participar al repte accedint al formulari d'inscripció des de la pàgina d'inici. Seleccioneu el barri on vulgueu que es comptabilitzin els vostres quilòmetres, indiqueu sexe i franja d'edat. Heu de descarregar al vostre smartphone la app PlayToRide i ja podreu comptabilitzar tots els recorreguts que feu.

Es farà un sorteig de premis entre aquells participants que facin la major aportació en quilòmetres, establint categories per cada barri, sexe i franja d'edat. Però un benefici col·lectiu és poder poder extraure de tota la informació una"aranya de trànsit": una fotografia de la mobilitat en bici que permet estudiar com es mouen els ciclistes i que ben usada permet millorar les infraestructures ciclistes.

Cal recordar que el passat mes de maig es va iniciar una competició a nivell Europeu, la European Cycling Challenge 2012, on diverses ciutats competien per veure quina recorria més quilòmetres en bici. Els ciutadans de cada ciutat que ho desitjaven usant un mòbil amb GPS podien gravar els seus recorreguts utilitzat l'aplicació Endomondo. Tallin va ser la ciutat guanyadora i Barcelona va quedar en tercera posició de 7 ciutats. Se'n va extraure dades interessants.

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Butlletí