114 gr de CO2 per quilòmetre en bici. Els districtes competeixen per oxigenar Barcelona!

13/10/2013 - 00:00

Fins el 8 de desembre podeu participar al Barcelona City Challenge, un concurs que consisteix a comptabilitzar els km que recorren els ciclistes de la ciutat. Cada quilòmetre recorregut equival a l'estalvi de 114 gr de CO2!

¿Aconseguiràs que el teu barri sigui el que més CO2 estalviï?
Podeu participar al repte accedint al formulari d'inscripció des de la pàgina d'inici. Seleccioneu el barri on vulgueu que es comptabilitzin els vostres quilòmetres, indiqueu sexe i franja d'edat. Heu de descarregar al vostre smartphone la app PlayToRide i ja podreu comptabilitzar tots els recorreguts que feu.

Es farà un sorteig de premis entre aquells participants que facin la major aportació en quilòmetres, establint categories per cada barri, sexe i franja d'edat. Però un benefici col·lectiu és poder poder extraure de tota la informació una"aranya de trànsit": una fotografia de la mobilitat en bici que permet estudiar com es mouen els ciclistes i que ben usada permet millorar les infraestructures ciclistes.

Cal recordar que el passat mes de maig es va iniciar una competició a nivell Europeu, la European Cycling Challenge 2012, on diverses ciutats competien per veure quina recorria més quilòmetres en bici. Els ciutadans de cada ciutat que ho desitjaven usant un mòbil amb GPS podien gravar els seus recorreguts utilitzat l'aplicació Endomondo. Tallin va ser la ciutat guanyadora i Barcelona va quedar en tercera posició de 7 ciutats. Se'n va extraure dades interessants.

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El 24 de juliol de 1972 una resolució del Ministeri de l’Habitatge aprovava el Pla especial de protecció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 2.655 hectàrees protegides, i esdevenia així el primer parc natural espanyol protegit mitjançant la legislació urbanística vigent, el primer dels espais naturals de la província de Barcelona protegit per un pla especial i l’únic promogut i gestionat fins aleshores  per un organisme de l’Administració local. Va ser la primera protecció després de la creació dels primers parcs nacionals el 1918. El gruix de la celebració d’aquesta efemèride es farà el 23 i 24 de novembre en la X Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac que tindrà lloc a Sant Vicenç de Castellet.

Article

Encara hi ha més de la meitat dels residus municipals generats, 2.149.000 tones, que no es recullen selectivament. Cal destacar que la Conca de Barberà obté un resultat molt elevat: 80,43%, després de la implantació de sistemes eficients de recollida selectiva al conjunt de la comarca.

Article

Els vehicles seran adquirits per TMB, amb el finançament de l'AMB provinent dels fons europeus Next Generation, i estaran destinats a línies dels municipis metropolitans. L'operació forma part de la renovació de la flota de Bus Metropolità, que fins al primer trimestre del 2023 incorporarà 304 vehicles nous. Amb aquesta renovació, la flota sostenible de Bus Metropolità passarà del 31 % actual al 64 % a principis de l'any vinent, entre vehicles híbrids i elèctrics.

Butlletí