A Reus, "La brossa a dins!"

29/02/2020 - 09:40

«La brossa, dins!»: bateria d’accions contra els incívics que deixen les deixalles fora dels contenidors

L’Ajuntament de Reus posarà en marxa durant les properes setmanes un seguit d’accions d’urgència per fer front als actes incívics al voltant de les bateries de contenidors d’escombraries, que ens els darrers mesos s’ha constatat que han anat en augment. L’Ajuntament vol donar resposta a les queixes de la ciutadania per l’acumulació de residus fora dels contenidors. Una mala imatge que des del consistori s’ha detectat que ve donada per males pràctiques com deixar les escombraries directament fora dels dipòsits, llençar les deixalles fora dels horaris estipulats, per no fer la recollida selectiva de manera adequada, o per la retirada irregular de residus dels contenidors.

La programació d’accions que emprendrà l’Ajuntament, i que s’aniran implantant de manera progressiva, van en la línia d’informar i sensibilitzar la ciutadania, però també es preveu la via sancionadora.

El conjunt d’accions s’emmarca en la campanya «La brossa, dins!» amb el que es recorda el deure de la ciutadania de dipositar les deixalles als contenidors, així com que la sanció per no fer-ho pot ser de de fins a 600 euros.

 

Equip d’inspectors

Aquest mes de febrer ha entrat en servei un equip d’inspectors que recorrerà tots els barris de la ciutat per identificar possibles pràctiques incíviques. La seva funció serà elaborar un informe on es detallin els punts més conflictius, horaris i comportaments incívics més freqüents.

Tanmateix, l’equip treballarà de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana, i podrà identificar els incívics que localitzi per tal que el cos municipal de policia pugui tramitar la corresponent sanció.

 

Educadors ambientals

Acabada la tasca dels inspectors començarà la dels educadors ambientals. Un equip contractat per l’Ajuntament s’instal·larà a les bateries de contenidors de la recollida selectiva per identificar comportaments incívics i corregir-los. La seva tasca anirà dirigida tant a la ciutadania que diposita deixalles domèstiques com als comerciants que puguin col·lapsar els contenidors.

 

Accions als comerços

En col·laboració amb Ecoembes i Ecovidrio, es portarà a terme una campanya porta a porta als comerços identificats mitjançant les dues actuacions anteriors per tal d'adherir-los a la recollida comercial. Aquesta acció ha de permetre descongestionar els contenidors de carrer i augmentar la recollida selectiva.

 

Enganxines als contenidors

La vessant informativa i pedagògica de la campanya tindrà una altra pota amb unes enganxines que es posaran als contenidors: una amb un advertiment de la sanció per possibles mals usos; i l'altra amb un recordatori sobre l'obligatorietat de reciclar.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus ampliarà el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus amb l’objectiu de guanyar en qualitat, eficiència i eficàcia

Notícia

L’Ajuntament de Reus reactiva la campanya “Reus recicla bé” amb una carpa informativa itinerant i repartiment de bosses tricolor

Notícia

S'han instal·lat recentment dos nous cubells de vidre en punts on no es poden emplaçar altres sistemes de recollida de vidre a causa de dificultats tècniques. Aquests s’han ubicat a la plaça de la Patacada i a la plaça de la Dona Treballadora, al costat de les bústies de recollida pneumàtica.

Butlletí