A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics

07/06/2021 - 12:57

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat commemora el Dia Mundial del Medi Ambient amb la campanya "Dràstics amb els plàstics"

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb la fita de conscienciar i donar a conèixer la situació alarmant que pateix el nostre planeta, així com per fomentar accions respectuoses envers del Medi Ambient.

És per això que des de l'Oficina de Serveis Ambientals (OSA), en coordinació amb els centres educatius de la xarxa Escoles +sostenibles de la ciutat, s'han elaborat  quatre vídeos per exposar la problemàtica dels envasos d'un sol ús, que porten per lema "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics".

Es tracta d'un projecte conjunt de sensibilització sobre l'impacte dels plàstics en el qual també hi han participat entitats de la ciutat, que s'emmarca dins el Pla Local de prevenció de residus municipal, concretament en una de les seves línies d'actuació: la reducció d'envasos.

Cadascun dels vídeos llançarà  reptes a la ciutadania, convidant a santfeliuencs i santfeliuenques a actuar per reduir l'ús dels plàstics a la vida quotidiana i, per extensió, la resta dels envasos. Entre d'altres, es promouen les bones pràctiques de reducció i també el correcte ús del sistema de recollida de residus de la ciutat. A més, cada vídeo comptarà amb una breu introducció de la problemàtica presentada, amb dades locals.

Així, a partir del dia 5 de juny, i a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, podreu descobrir el que us proposen els centres educatius de la ciutat al voltant de quatre eixos: envasos d'un sol ús, illes de plàstic al mar, excés d'envasos a les llars, i residus plàstics a l'entorn natural.

Els vídeos clouen amb una proposta de canvi que volen aconseguir amb l'objectiu de millorar cada problemàtica, i que pot aplicar qualsevol persona.

Aquesta proposta serà l'acció conjunta d'aquest curs de la xarxa Escoles + sostenibles, atès que la trobada anual que realitzen aquestes escoles, la TROCAMBA, no s'ha pogut realitzar amb el format habitual a causa de les restriccions provocades per la pandèmia.

Segueix la campanya a 

Instagram

Twitter

Facebook


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Feliu de Llobregat

Relacionats

Article

El Mercat Municipal "La Plaça" de Sant Feliu de Llobregat s'ha sumat a la campanya "Mercats sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús!"  juntament amb mercats de Terrassa, Sabadell, Vic, Mataró, Granollers, Vilafranca, Igualada i Vilanova i la Geltrú. La campanya promoguda per la Diputació de Bacelona té com a objectiu sensibilitzar i donar a conèixer la problemàtica dels plàstics i promoure un canvi d'actitud i hàbits per reduir-ne el consum.

Article

El passat novembre va començar una nova fase de la campanya 'Dràstics amb els plàstics', a Sant Feliu de Llobregat, que contempla el lliurament de prop de 50.000 bosses de paper entre els mercats de la ciutat al llarg dels propers mesos.

Article

Dijous 31 de març s'ha presentat a la plaça de la Vila la nova campanya de recollida de voluminosos 'El carrer no és un traster'. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Lídia Muñoz, i el primer tinent d'alcaldia, Oriol Bossa, que han explicat com funciona el nou servei de recollida de mobles i trastos vells. Aquest incorpora millores per assegurar la correcta recollida de residus i el seu posterior reciclatge.

Butlletí