Ajuts per l'adquisició de vehicles elèctrics

Font: Generalitat de Catalunya i IDAE

04/10/2021 - 23:32

La Generalitat de Catalunya ha publicat el passat 27 de setembre la convocatòria de l'any 2021 per a la concessió de subvencions del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III

Seguint la línia d'edicions anteriors del Programa MOVES, la finalitat d'aquestes ajudes és promoure l'electrificació de la mobilitat i donar l'impuls a la indústria i al sector empresarial associat.

Quant al pressupost d'aquesta convocatòria el pressupost disponible corresponent a Catalunya és de 65 milions d'euros.

Es contemplen dos programes d’incentiu a la mobilitat elèctrica. Un programa per al foment de l’adquisició de vehicles elèctrics que disposin d’endoll i de pila d’hidrogen, i un segon programa de suport al desplegament de la infraestructura de recàrrega.

El programa MOVES 3 no inclou vehicles híbrids que no disposin d’un endoll per connectar a la xarxa elèctrica, ni vehicles de gas (GLP, GNC, GNL).

Els imports van des dels 1.100€ per a un quadricicle lleuger, 7.000 € per a furgonetes i per a vehicles un import màxim de 4.500 €. També destacar que s’incrementa la intensitat de l’ajut en cas de desballestar un vehicle antic.

Els ajuts es poden sol·licitar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins al 31 de desembre de 2023.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Institut Català de l'Energia difon aquesta infografia amb els conceptes i les dades claus sobre el vehicle elèctric!

Notícia

El vehicle, un utilitari Renault Zoe, compta amb una autonomia de més de 200 km i estarà al servei de totes aquelles persones o institucions que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, entitat propietària del vehicle que gestiona el servei. 

Notícia

Es podrà arribar a multiplicar per sis l’oferta actual de punts de recàrrega per tal d’activar i potenciar el desenvolupament de la infraestructura necessària per fomentar la transició energètica cap a una mobilitat que prioritzi el vehicle elèctric. Es fomentarà la integració arquitectònica i paisatgística de les instal·lacions i la reducció del seu impacte en l’entorn, i es permetrà la conversió de gasolineres actuals en electrolineres.

Butlletí