Ajuts per l'adquisició de vehicles elèctrics

Font: Generalitat de Catalunya i IDAE

04/10/2021 - 23:32

La Generalitat de Catalunya ha publicat el passat 27 de setembre la convocatòria de l'any 2021 per a la concessió de subvencions del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III

Seguint la línia d'edicions anteriors del Programa MOVES, la finalitat d'aquestes ajudes és promoure l'electrificació de la mobilitat i donar l'impuls a la indústria i al sector empresarial associat.

Quant al pressupost d'aquesta convocatòria el pressupost disponible corresponent a Catalunya és de 65 milions d'euros.

Es contemplen dos programes d’incentiu a la mobilitat elèctrica. Un programa per al foment de l’adquisició de vehicles elèctrics que disposin d’endoll i de pila d’hidrogen, i un segon programa de suport al desplegament de la infraestructura de recàrrega.

El programa MOVES 3 no inclou vehicles híbrids que no disposin d’un endoll per connectar a la xarxa elèctrica, ni vehicles de gas (GLP, GNC, GNL).

Els imports van des dels 1.100€ per a un quadricicle lleuger, 7.000 € per a furgonetes i per a vehicles un import màxim de 4.500 €. També destacar que s’incrementa la intensitat de l’ajut en cas de desballestar un vehicle antic.

Els ajuts es poden sol·licitar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins al 31 de desembre de 2023.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
20/11/2021 - 00:00
Arc de Triomf, Barcelona
Notícia

TMB contracta a Endesa X - Dominion la construcció dels carregadors utraràpids de l’H12 i la V15 i el manteniment de la infraestructura durant cinc anys per 4,6 milions d’euros

Notícia

El vehicle, un utilitari Renault Zoe, compta amb una autonomia de més de 200 km i estarà al servei de totes aquelles persones o institucions que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, entitat propietària del vehicle que gestiona el servei. 

Butlletí