Alumnes dels municipis on la Diputació de Tarragona impulsa el projecte Xarxa de Calor de Proximitat participen en tallers educatius sobre biomassa

20/06/2019 - 08:00

Les sessions formatives serveixen per sensibilitzar els més petits sobre els incendis i la importància de la gestió forestal sostenible

En el marc del projecte 'Xarxa de calor de proximitat' que permetrà escalfar edificis municipals a partir de la biomassa dels boscos, la Diputació de Tarragona promou tallers sobre prevenció d’incendis, biomassa i gestió forestal sostenible a les escoles dels municipis de la prova pilot d’aquest projecte. Un total de 250 estudiants d’Horta de Sant Joan, la Fatarella, Rasquera, La Serra d’Almos (Tivissa), Alcover, l'Hospitalet de l’Infant, participaran en aquestes sessions que van començar el mes de maig i s’allargaran fins a finals de juny.

Sota el títol Incendis, Biomassa Forestal i Gestió Forestal Sostenible, aquests tallers pretenen sensibilitzar els més petits sobre els incendis forestals i la seva relació amb la gestió forestal sostenible i l’aprofitament dels productes resultants, com és el cas de la biomassa forestal. Els alumnes descobreixen com serà la xarxa de calor que s’instal·larà al seu municipi i que escalfarà equipaments municipals i després realitzen diverses dinàmiques al bosc, on descobreixen perquè la vegetació mediterrània està exposada als incendis, perquè cal gestionar-los de manera sostenible i quin paper pot jugar la biomassa forestal com a energia renovable i eina per la mitigació del canvi climàtic. Per un matí, els alumnes participants s’han convertit en enginyers forestals i periodistes, fomentant el treball en grup.

Aquests tallers educatius complementen els que ja es van realitzar a principis de curs a altres 264 alumnes mitjançant les activitats de MEFITU i que van dur-se a terme a Gandesa, el Montmell, La Sènia, Vandellòs, Tivissa i Alcover.

Aquests tallers formen part del programa d’educació ambiental dins del projecte 'Xarxa de calor de proximitat' liderat per la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de promoure i difondre l’ús de la biomassa local com a font energètica. El projecte preveu la instal·lació de calderes i xarxes de calor en 9 municipis de la demarcació per produir energia tèrmica sostenible a partir de la biomassa per escalfar equipaments municipals i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu 'FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4'.

Categories: 
Municipis: 
Baix Ebre
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Butlletí