Font: Ajuntament de Barcelona
Tres barcelonines i barcelonins ben coneguts i molt compromesos amb la sostenibilitat fan per a nosaltres una autèntica autòpsia de residus.
Amb els guants a les mans, la cuinera Ada Parellada, el meteoròleg Francesc Mauri i la instagramer i activista ambiental Carlota Bruna obriran tres bosses de brossa del contenidor del rebuig. A partir d'aquí, esbrinaran què llencem els barcelonins i barcelonines i ens mostraran com moltes d’aquestes deixalles podrien ser reaprofitades per a una nova vida.
Durant la caracterització, els nostres protagonistes ha seguit la metodologia de @Rezerocat i a més de separar els residus per les 4 categories establertes (Evitables, Compostables, Reciclables i Rebuig) també s’han diferenciat segons el tipus de residu: Rebuig, matèria orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i vidre. Aquesta diferenciació per material ens permet estimar les emissions de GEH que es podrien evitar separant correctament els residus caracteritzats.