Autòpsia de residus

25/11/2020 - 11:00

Tres barcelonines i barcelonins ben coneguts i molt compromesos amb la sostenibilitat fan per a nosaltres una autèntica autòpsia de residus.

Amb els guants a les mans, la cuinera Ada Parellada, el meteoròleg Francesc Mauri i la instagramer i activista ambiental Carlota Bruna obriran tres bosses de brossa del contenidor del rebuig. A partir d'aquí, esbrinaran què llencem els barcelonins i barcelonines i ens mostraran com moltes d’aquestes deixalles podrien ser reaprofitades per a una nova vida.

Durant la caracterització, els nostres protagonistes ha seguit la metodologia de @Rezerocat  i a més de separar els residus per les 4 categories establertes (Evitables, Compostables, Reciclables i Rebuig) també s’han diferenciat segons el tipus de residu: Rebuig, matèria orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i vidre. Aquesta diferenciació per material ens permet estimar les emissions de GEH que es podrien evitar separant correctament els residus caracteritzats.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

La campanya de sensibilització promou el consum local i la reducció de residus, i ofereix diverses activitats educatives i tallers per fomentar hàbits sostenibles.

Notícia

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus inclou enguany prop d'un miler d'activitats a tot Catalunya. El tret de sortida s'ha donat aquest dissabte, 16 de novembre, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el primer “Enrenou d’Aliments” un concurs on alumnes de quatre escoles d’hostaleria i restauració han competit per fer la millor recepta utilitzant aliments espigolats i amb el mínim residu possible.

Butlletí