Barcelona celebra el Fashion Revolution Day

Una performance convida els ciutadans a fer-se preguntes sobre la roba que vesteixen
Font: Associació Moda Sostenible Barcelona
25/04/2015 - 00:00

Barcelona ha tornat a celebrar aquest 24 d'abril el Fashion Revolution Day, amb una performance al centre de la ciutat per convidar els ciutadans a fer-se preguntes sobre la roba que vesteixen. Convocades per l'associació Moda Sostenible Barcelona, membres de l'entitat i simpatitzants del moviment es van reunir  divendres a la plaça de la Gardunya i van desfilar amb pancartes fins a la plaça del Macba, on 400 quilos de roba usada, cedida per Humana, van servir per dibuixar les inicials FRD. La cançó ‘Se compra y se tira', de la cantaora Carmen Doorá, va acompanyar l'acte, que va causar curiositat entre els vianants. A més d'Humana, Organic Cotton Colours i Skunk Funk han patrocinat l'esdeveniment.

Amb la consigna ‘Qui ha fet la meva roba?', el FRD vol que els ciutadans es mirin l'etiqueta de la roba que vesteixen i es facin preguntes sobre les condicions laborals que hi ha al darrere, així com l'impacte ambiental de la indústria tèxtil. El moviment s'ha fet visible a les xarxes amb les etiquetes #quienhizomiropai #whomademyclothes. A més, l'associació també ha llançat un repte, #retomodasostenible, i ha convidat a la gent a fer vídeos preguntant a les marques qui ha fet la seva roba.

És la segona vegada que se celebra el FRD a Barcelona i al món. Es tracta d’un moviment impulsat per les dissenyadores Carry Somers i Orsola de Castro que va néixer després de l’enfonsament del complex tèxtil Rana Plaza, a Bangla Desh, que va causar la mort a més de 1.100 persones i en va ferir més de 2.000. Aquell accident, ocorregut el 24 d’abril del 2013, va posar en evidència les condicions laborals en què treballen milers de persones a tot el món per a grans cadenes de moda.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Institut Municipal de Parcs i Jardins ha creat i implementat el primer recorregut de Barcelona basat en la biomimètica, que es fonamenta en la imitació d’elements naturals per donar noves solucions a problemes, reptes i desafiaments humans.

Article

Des de la Febrerada 2025 i dins la campanya “Amb l’ESS tot pot canviar” dediquem el mes de març a l’energia sostenible i compartida. Així, abordem aquest àmbit sectorial i parlem amb la coordinadora i una de les sòcies de la Comunitat Energètica de La Bordeta, perquè ens expliquin com funcionen, la seva experiència i les seves expectatives.

Article

Sabadell s’ha consolidat com la primera gran ciutat catalana en l’ús d’aigua recuperada per al seu dia a dia

Butlletí