Barcelona celebra el Fashion Revolution Day

Una performance convida els ciutadans a fer-se preguntes sobre la roba que vesteixen
Font: Associació Moda Sostenible Barcelona
25/04/2015 - 00:00

Barcelona ha tornat a celebrar aquest 24 d'abril el Fashion Revolution Day, amb una performance al centre de la ciutat per convidar els ciutadans a fer-se preguntes sobre la roba que vesteixen. Convocades per l'associació Moda Sostenible Barcelona, membres de l'entitat i simpatitzants del moviment es van reunir  divendres a la plaça de la Gardunya i van desfilar amb pancartes fins a la plaça del Macba, on 400 quilos de roba usada, cedida per Humana, van servir per dibuixar les inicials FRD. La cançó ‘Se compra y se tira', de la cantaora Carmen Doorá, va acompanyar l'acte, que va causar curiositat entre els vianants. A més d'Humana, Organic Cotton Colours i Skunk Funk han patrocinat l'esdeveniment.

Amb la consigna ‘Qui ha fet la meva roba?', el FRD vol que els ciutadans es mirin l'etiqueta de la roba que vesteixen i es facin preguntes sobre les condicions laborals que hi ha al darrere, així com l'impacte ambiental de la indústria tèxtil. El moviment s'ha fet visible a les xarxes amb les etiquetes #quienhizomiropai #whomademyclothes. A més, l'associació també ha llançat un repte, #retomodasostenible, i ha convidat a la gent a fer vídeos preguntant a les marques qui ha fet la seva roba.

És la segona vegada que se celebra el FRD a Barcelona i al món. Es tracta d’un moviment impulsat per les dissenyadores Carry Somers i Orsola de Castro que va néixer després de l’enfonsament del complex tèxtil Rana Plaza, a Bangla Desh, que va causar la mort a més de 1.100 persones i en va ferir més de 2.000. Aquell accident, ocorregut el 24 d’abril del 2013, va posar en evidència les condicions laborals en què treballen milers de persones a tot el món per a grans cadenes de moda.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Quina petjada de carboni produïm? L’alumnat del projecte “Escoles For Future! Complim la Llei 16/2017!” de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet ha analitzat la petjada de carboni a l’institut. L’anàlisi és part del treball en conscienciació ambiental que duu a terme el programa Escoles for Future que ha treballat ACPP junt amb l’Institut Les Vinyes durant aquest curs escolar 2021-2022.

Article

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat la nova edició de la campanya de fauna marina, amb l’objectiu d’incentivar el compromís social vers la protecció de la fauna i donar a conèixer la biologia dels animals marins, com identificar els seus rastres o com actuar en cas de detectar-los.

Article

Els propers mesos s’implantaran un seguit d’iniciatives per ajudar a disminuir els nivells de soroll a la ciutat com, per exemple, una nova eina per delimitar les zones més tensionades acústicament en horari nocturn. El soroll és el segon factor ambiental amb més impacte en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire. A causa de l’exposició continuada al soroll del trànsit més de 210.000 persones pateixen una afectació emocional, psicològica o social greu i més de 60.000 persones tenen un trastorn greu del son.

Butlletí