Bicicletes compartides per una ciutat sense contaminació

16/10/2023 - 09:30

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

La Flota UBici és un servei de bicicletes compartides pels desplaçaments per motius laborals del personal dels departaments i unitats administratives de la Universitat de Barcelona (UB). S’estima que la implementació d’aquest projecte pot evitar la generació d’unes 270 tones de CO2 equivalent.

L’Oficina de Seguretat, Salut i Medi Ambient (OSSMA) va impulsar aquest projecte a partir dels resultats d’una enquesta de mobilitat, on es va identificar que gairebé el 16% de les persones realitzava desplaçaments fora del seu centre UB durant la jornada laboral.

El servei es va posar en funcionament durant l’any 2022 amb 20 bicicletes plegables, equipades amb accessoris de seguretat (casc, cadenat i element reflectant). Les bicicletes utilitzades per aquest projecte procedeixen d’una flota de bicicletes utilitzada per les sortides de camp d’una assignatura de la Secció d’Ecologia de la Facultat de Biologia.

La posada a punt de les bicicletes l’ha fet Biciclot, entitat membre de la Xarxa amb experiència en la promoció de la bicicleta i en la recuperació i posada a punt de bicicletes de segona mà, que també s’encarregarà del manteniment periòdic per garantir que puguin continuar circulant de manera segura.

Aquesta iniciativa ha estat reconeguda com una de les Bones idees per canviar el món 2022, concretament per contribuir a l’objectiu 2 del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 “Espai públic i mobilitat. Del carrer per circular al carrer per viure-hi”.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Butlletí