Castellbisbal s’adhereix a la xarxa de ‘Lavabos amics de la Menstruació Sostenible’

27/11/2023 - 09:30

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha sumat a la iniciativa coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2023.

En ocasió de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Castellbisbal ha posat en marxa una campanya per donar a conèixer la xarxa de Lavabos amics de la Menstruació Sostenible a la qual s’ha adherit recentment.

Aquesta iniciativa, impulsada per l’entitat Rezero, promou la presència d’espais adequats perquè totes les dones i altres persones menstruants puguin dur a terme els seus hàbits menstruals amb comoditat i naturalitat, alhora que dona visibilitat als productes menstruals reutilitzables, com ara copes, calces absorbents o compreses de roba. La campanya, per tant, promou que hi hagi lavabos d’equipaments públics i establiments privats per facilitar el maneig dels productes menstruals, en especial, els reutilitzables.

Actualment, l’Ajuntament està fent una diagnosi als edificis d’oficines municipals i altres com l’Illa Esportiva, el Casal de la Gent Gran o Els Costals per conèixer quants i quins lavabos acompleixen els requeriments necessaris per formar part de la xarxa i senyalitzar-los amb el distintiu específic. La intenció, però, és fer extensiva la campanya a tots els centres educatius públics (especialment els instituts) i els establiments de restauració. Per això, aquests dies, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Reducció de Residus, s’ha contactat amb els equips directius dels centres educatius i amb els establiments de restauració del municipi, als quals se’ls ha facilitat informació sobre la iniciativa Lavabos amics de la Menstruació Sostenible i demanat la seva adhesió.

Busquem la complicitat i participació tant dels centres educatius com dels establiments de restauració en aquesta iniciativa perquè creiem que és una bona oportunitat per donar visibilitat als impactes ambientals i sobre la salut dels productes menstruals d’un sol ús i fomentar alternatives més respectuoses, avançant-nos a la distribució gratuïta i universal de productes menstruals reutilitzables a totes les dones de Catalunya que farà la Generalitat de Catalunya a partir de l’any vinent”, destaca la regidora de Medi Ambient, Anna Sardà.

 


 

Municipis: 
Vallès OccidentalCastellbisbal del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí