CercaFonts, la nova aplicació col·laborativa de les fonts naturals de Catalunya

23/05/2018 - 10:32

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han creat aquesta apli amb un inventari de 5.000 fonts per tot el territori

L’eina facilita alhora que els usuaris aportin informació sobre noves fonts o bé millorin les dades i la localització de captacions ja catalogades

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) han desenvolupat CercaFonts, una aplicació per a mòbils que aporta informació sobre la ubicació de 5.000 fonts naturals repartides per tot el territori català.

L’aplicació és gratuïta, disponible tant per a Android com per a iOs, i esdevé una referència per a les persones excursionistes i per a les aficionades a les caminades, que poden trobar tot tipus d’informació de les fonts, com el topònim, el mapa, les coordenades, fotografies, l’ús i el cabal.

Aplicació participativa

L’eina, fruit de la col·laboració institucional, vol apropar als usuaris la informació sobre les fonts, i, alhora, obtenir-ne de nova gràcies a les dades que aportin, i que poden facilitar la localització de noves fonts o millorar les descripcions de les ja catalogades.

CercaFonts incorpora un visor que, a banda de mostrar la posició de les fonts oficials i de les recollides pels usuaris, mostrarà la ubicació de qui estigui fent la consulta. Per facilitar l’ accés a la informació, l’eina ofereix la possibilitat de buscar el nom d’una determinada font o bé d’accedir a un llistat general que en facilita la cerca.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Article

El TERMCAT publica la Terminologia de la sequera, un recull terminològic que agrupa en un sol recurs termes de diverses àrees que tenen com a denominador comú el fet que es fan servir en textos especialitzats i de divulgació dedicats a analitzar el fenomen de la sequera des dels diversos punts de vista possibles, i a identificar les mesures que es poden implantar per a fer-hi front.

Article



Una Producció d'Avistadedron.cat i l'AECCM (Associació d'Estudis Cientifics i Culturals de Mediona).

Butlletí