Cinema i ODS a Vilanova i la Geltrú

11/07/2024 - 09:11

El Projecte Re@ciona mostra, un any més, la visió i inquietuds dels més joves al voltant dels drets humans i el desenvolupament sostenible.

En aquesta edició s'han presentat 11 curtmetratges en el que els protagonistes han parlat, entre d'altres, de fam, justícia, pau o treball digne.

A finals de maig, l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrí va acollir una nova edició de l'acte de presentació dels curtmetratges del Projecte Re@cciona. Un programa que s'emmarca en les activitats de sensibilització als centres educatius de la ciutat, que la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa des de l'any 2010.

El format escollit és un Taller de Cinema i el producte final, la creació d'un curtmetratge realitzat íntegrament pels joves, amb propostes que promouen el  foment i el respecte dels drets humans.

Enguany han estat onze els curtmetratges presentats, al voltant dels disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Uns objectius que tal com va explicar l'alcalde de la ciutat, Juan Luis Ruiz, estan plenament alineats amb el pla de mandat municipal. “Creiem que és molt positiu que treballeu sobre aquests objectius i que pugueu transmetre el vostre neguit i punt de vista a aquells aspectes socialment molt importants

A més d'agrair la implicació i dedicació de totes les persones que han participat en tot al procés de treball creatiu, l'alcalde destacava la importància d'un projecte que ha traspassat les fronteres locals. “El reacciona és un gran projecte que ja han adoptat altres municipis catalans”. “Com a ciutat ens hem de sentir orgullosos -ha dit – que hagi servit d'exemple en l'educació i l'aportació de valors, ja que representa la suma de molts esforços que cal aplicar a la vida personal i professional

La presentació dels curtmetratges va comptar també amb l'assistència de la regidora, de Cooperació, Míriam Pérez, la regidora de Participació, Iolanda Sánchez, així com dels responsables de les ONG's que han participat en els diferents projectes.

La igualtat de gènere; la reducció de les desigualtats; la pau, la justícia i les institucions sòlides; la fi de la pobresa; el treball digne i el creixement econòmic; l'educació de qualitat i fam zero, han estat les temàtiques escollides aques curs pels instituts Manuel de Cabanyes, Lluch i Rafecas, Baix a Mar, Dolors Mallafré, Col·legi de Santa Teresa, Escola Divina Providència i Unitat d'Escolarització Compartida (UEC)

•        CANVI DE CANAL – IES Dolors Mallafré, 4rt ESO

•        LES DUES CARES DEL MÓN – Col·legi Sta. Teresa de Jesús, 3r A.

•        AVUI TU, DEMÀ NOSALTRES – Escola Divina Providència, 3r

•        El MEU MÓN, LES TEVES DECISIONS – IES Manel de Cabanyes

•        EL QUE NINGÚ VEU – Unitat d'Escolarització Compartida (UEC)

•        UN MÓN MILLOR – IES Manel de Cabanyes

•        ETIÒPIA – IES Lluch i Rafecas, 3r ESO

•        DIFERENTS REALITATS – Col·legi Sta Teresa de Jesús, 3r B.

•        VALOREM ALLÒ QUE TENIM! – Escola El Cim, grup de voluntariat.

•        FAM 0 – IES Baix a Mar, 4rt A ESO


Podeu veure tots els curtmetratges del curs 2023/2024 en aquest enllaç

 


 

Municipis: 
GarrafVilanova i la Geltrú

Relacionats

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

Els centres educatius d’Escoles + Sostenibles s’uneixen per protegir la biodiversitat i defensar el mar a l'Acte de cloenda d’educació especial, infantil i primària. A secundària, més de 200 alumnes presenten projectes innovadors per lluitar contra l’emergència climàtica. 

Article

S’han lliurat aquests guardons que reconeixen les millors iniciatives d’educació per a la sostenibilitat de les escoles que tenen el distintiu d’Escola Verda, en una jornada celebrada a Balaguer. Aquest curs es compleixen 25 anys del Programa d’Escoles Verdes, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica i el Departament d’Educació

Butlletí