Com protegir la fauna quan es rehabiliten els edificis

L'Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania un llistat de més de 900 edificis que compten amb presència de nius
02/01/2020 - 08:00

Les noves construccions són cada cop més hostils per a la fauna, que històricament ha aprofitat els ràfecs, cavitats o lleixes dels edificis per criar. La majoria d’aquestes espècies són protegides, motiu pel qual cal compatibilitzar les obres de rehabilitació de les edificacions amb la continuïtat dels animals. 

En aquest context, la Generalitat va organitzar una jornada per orientar els professionals sobre com encarar el problema i buscar solucions conjuntes.

En la mateixa línia, enguany l'Ajuntament de Barcelona ha editat el llibre Arquitectura i Fauna Urbana per a què els professionals de la construcció, promotors, comunitats de propietaris, administradors de finques i altres interessats puguin consultar solucions tècniques constructives per conservar la biodiversitat associada als edificis. A més a més, posa a disposició de la ciutadania un llistat de més de 900 edificis que compten amb presència de nius.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Butlletí