Compromís del Parc mòbil de la Diputació amb la mobilitat sostenible

23/09/2022 - 11:54

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat i la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, el Parc Mòbil de la Diputació de Barcelona explica el seu compromís amb la mobilitat sostenible.

El Parc mòbil té una flota de 421 vehicles dels quals el 10 % tenen etiqueta zero i un 30 % són híbrids. En aquest marc, la Diputació de Barcelona treballa en la descarbonització de la seva flota de vehicles. És un dels eixos del Pla Clima, que vol afavorir la transició energètica i aconseguir la neutralitat climàtica l’any 2030. És a dir, 20 anys abans del que marca Europa. També preveu la reducció de consum energètic en centres, equipaments, així com accions i serveis.

En aquest sentit, la Diputació promou el compromís de tenir una flota de vehicles 100% elèctrica el 2030 i de generar 0 emissions locals. Així mateix, incorporarà motocicletes i bicicletes elèctriques i convencionals per fomentar la mobilitat sostenible.


Carpa itinerant amb vehicles elèctrics i híbrids de la corporació


Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat i la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que se celebra del 26 al 30 de setembre, la Diputació instal·la una carpa itinerant amb vehicles elèctrics i híbrids de la corporació.

La itinerància comença al Recinte Mundet, primer a l’Edifici Serradell (19 i 20 de setembre) i després a l’Edifici Migjorn (21 i 22). Tot seguit, passarà pel Recinte de la Maternitat (23), Can Serra (27 i 28) i acabarà a l’Escola Industrial (29 i 30). La flota elèctrica exposada consta d’un cotxe, una furgoneta, una moto i una bicicleta.

Aquestes accions de la Diputació de Barcelona responen als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), número 3 “Salut i Benestar”, número 7 “Energia assequible i no contaminant”, número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i número 13 “Acció pel clima”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Butlletí