Contraarguments al negacionisme i el retardisme climàtic

font: MITECO i ECODES

26/06/2024 - 13:47

Informe "Aproximación a la contraargumentación ante el negacionismo y el retardismo climáticos. Abordaje de las trabas a la adaptación y mitigación en la comunicación climática" elaborat per ECODES, amb el suport del Ministeri de Transició Ecològica.

Aquest informe hauria de ser de lectura obligada per als qui impulsen l'acció i la causa climàtica. I cal llegir-ho perquè intenta donar resposta a un gran tema: què cal fer amb les persones que neguen l'acció climàtica o que animen a ajornar-la. Cal respondre'ls? Quan ho fem, els ajudem a fer que la seva veu cobri més força? Què fer davant d'aquests “infectadors” de dubtes sobre la necessitat i urgència de l'acció climàtica al cos social? Qui són aquests “infectadors”? Quins subgrups hi ha entre ells? D'on sorgeixen els finançadors? Quines eines fan servir? Què podem aprendre de la ja llarga relació i convivència forçada amb aquests boicotejadors? A totes aquestes preguntes vol respondre aquesta investigació.

 


Referència biblogràfica i accés al document: Fernández-Reyes, R. (2024). Aproximación a la contraargumentación ante el negacionismo y el retardismo climáticos. Abordaje de las trabas a la adaptación y mitigación en la comunicación climática. Zaragoza: ECODES


 

Categories: 

Relacionats

Article
Primera gran exposició a l’Hivernacle de la Ciutadella

La mostra, organitzada per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, ofereix una visió completa sobre el passat, el present i el futur dels hivernacles. L’exposició va dirigida a tots els públics i és gratuïta. S’allargarà fins al 8 de desembre i es podrà visitar cada dia entre les 10.00 i les 20.00 hores.

Article

Verificat i el CREAF entrenaran professorat i adolescents en desmuntar mites falsos sobre canvi climàtic

Butlletí