Convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental

11/02/2020 - 08:45

Territori i Sostenibilitat obre la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental per valor de 600.000 euros. Es tracta d’ajuts per promoure l’organització d’accions d’educació i sensibilització ciutadana sobre la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya per part d’aquestes associacions.

El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dilluns l’anunci mitjançant el qual s’obre la convocatòria de subvencions a entitats del tercer sector ambiental per als anys 2020, 2021 i 2022, per ajudar a finançar actuacions d’educació i sensibilització ciutadana envers el patrimoni natural i la biodiversitat. El tercer sector ambiental de Catalunya està format per organitzacions privades sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica i inscrites en un registre públic, la missió de les quals es vincula amb la protecció i millora ambiental.

En total, s’atorgaran ajuts que sumen 600.000 euros. Les subvencions, que tindran un import màxim de 30.000 euros per entitat, es pagaran de la manera següent:

  • 360.000 euros el 2020
  • 120.000 euros el 2021
  • 120.000 euros el 2022

Cada entitat només podrà presentar un únic projecte a la convocatòria dins del termini d’un mes a comptar des d’avui, mitjançant la seu electrònica de la Generalitat.

Els ajuts donen compliment als objectius de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya aprovada pel Govern el passat mes de juliol, el full de ruta català per a les polítiques de conservació de la natura fins al 2030. Concretament, el seu àmbit sisè, se centra en la implicació de la societat com a agent necessari, actiu i compromès en la conservació del patrimoni natural.

L’educació i la sensibilització ambiental també és un dels reptes recollits en el Pla nacional per a la implantació de l’Agenda 2030 a Catalunya, aprovat recentment pel Govern.

 

Cap a una cultura de la sostenibilitat

L’objectiu d’aquests ajuts és fomentar l’educació i la sensibilització ambiental com a eines per afavorir la corresponsabilitat de la ciutadania en la cura de l’entorn natural, així com per promoure el canvi social d’actituds i hàbits necessari per avançar cap a una cultura de la sostenibilitat.

S’inclouen actuacions que van des de l’educació ambiental als centres educatius fins a accions de sensibilització aprofitant visites a la natura.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Article

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Butlletí