Crònica de la COP29

20/12/2024 - 10:15



Resultats de la Jornada "Crònica de la COP29. Nous pactes climàtics en l’any més càlid mai registrat".​

El 12 de desembre de 2024, l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona amb el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya van organitzar la jornada “Crònica de la COP29. Nous pactes climàtics en l’any més càlid mai registrat”, per valorar els acords assolits a la COP29 celebrada al novembre a Bakú (Azerbaidjan).

En aquestes cimeres es prenen decisions importantíssimes que prefiguren quins seran els marcs a l’hora de donar resposta a la crisi climàtica que estem vivint i que s’hauran de traduir en polítiques en l’àmbit local −residus, zones de baixes emissions, energètiques de mobilitat−. No volem ser només destinataris dels acords de la COP, sinó que volem participar en el procés de decisió, perquè els encarregats d’implementar les decisions que es prenen en aquestes cimeres són els governs locals”, ha destacat el diputat d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra, en la sessió.

En aquest mateix sentit s’ha expressat la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Sonsoles Letang, que ha subratllat que "els governs subestatals, regionals, tenim un paper essencial dins del conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic. Som actors clau, per la proximitat amb la ciutadania, que ens fa entendre millor les necessitats locals i actuar amb més precisió i eficàcia".

Durant la COP29, que es va celebrar al novembre a Bakú, Azerbaidjan, la Diputació de Barcelona va fer xarxa amb altres governs locals per compartir reptes en polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic i donar visibilitat al món local.

La sessió "Crònica de la COP29. Nous pactes climàtics en l’any més càlid mai registrat" ha comptat amb una taula rodona amb la periodista Cori Calero; Samuel Rubin, d’UNFCCC Entertainment and Culture for Climate Action (ECCA) i cofundador del Pavelló d’Entreteniment i Cultura; Eva Vila , directora i guionista catalana; i Jan Ferrer, de Joves per la Transició Ecosocial. En aquesta part de la jornada, s’ha debatut la necessitat de promoure un canvi cultural per accelerar la transició ecològica.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Article

Aprofitant que s’apropen les Festes de Nadal, l'Ajuntament de Barcelona ha publicat un recull amb diversos recursos i experiències inspiradores per fomentar una compra més responsable i conscient, que tingui en compte la cura l’impacte i la cura de l’entorn.

Article

L’Ajuntament de Barcelona ofereix un servei nou per compartir energia elèctrica generada en instal·lacions de generació fotovoltaica municipals amb diferents consumidors/es privats.

Butlletí