Dades relacionades amb els efectes de la COVID-19

16/05/2020 - 11:48

S'ha elaborat un visor que vol oferir informació sobre les principals dades vinculades al Departament de TErritori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya relacionades amb els efectes de la COVID-19.

La primera visualització que trobareu és una distribuïdora on es pot triar un dels tres objectius següents:

- Objectiu 1. Garantir la prestació de serveis bàsics o estratègics a la ciutadania: hi trobareu els indicadors corresponents al cicle de l’aigua (consum d’aigua) i la generació de residus.

- Objectiu 2. Minimitzar l'impacte social i econòmic sobre les persones confinades, mitjançant la garantia de l'abastament de mercaderies i articles de primera necessitat: hi trobareu els indicadors relatius a les mercaderies. En concret, el trànsit marítim als Ports de Barcelona i Tarragona, l'activitat de les llotges de peix i l’activitat logística (activitat en els Centres logístics i ZAL i als aparcaments de camions).

- Objectiu 3. Regular la mobilitat del país, ajustant-la a les indicacions sanitàries, per a permetre la continuïtat de l'activitat econòmica essencial i la prestació de serveis bàsics: hi trobareu els indicadors corresponents al transport públic, la mobilitat (trànsit a la xarxa viària d'alta capacitat i a l’aeroport de Barcelona) i la qualitat de l'aire. També trobareu un accés directe a les dades de les ATM, i la dada de la variació de la mobilitat total a Catalunya.

Clicant sobre l’objectiu que us interessi s’arriba a un recull de gràfiques interactives de tots els indicadors vinculats a aquell objectiu.

Clicant a sobre de cada gràfica, s’obre una visualització específica de l’indicador triat, on es mostren tres gràfiques: diària, últims 7 dies, i històric (que es pot cercar per dates). La gràfica dels últims 7 dies en els indicadors setmanals (bàsicament les dades de residus) no es mostra, ja que és idèntica a la diària.

Dins de cadascuna de les visualitzacions específiques d’un indicador, a dalt a l'esquerra, hi ha unes icones per passar a les gràfiques específiques dels altres indicadors del mateix objectiu, i a la pàgina principal dels tres objectius (icona “home”). La fletxa serveix per tornar a la pàgina anterior que s’havia consultat.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El transport públic de l’àrea de Barcelona tanca el 2020 amb 559 milions de viatges, prop d’un 50% menys que l’any anterior. Per garantir la mobilitat de la ciutadania, el servei no s’ha interromput en cap moment durant la pandèmia de la covid-19. Els protocols de seguretat i d’higiene s’han reforçat i adaptat al context sanitari actual.

Article
L'ATM i el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsen una campanya per conscienciar sobre els costos ambientals del comerç electrònic

Quan comprem a través d’internet, estem assumint uns costos ambientals dels que sovint no en som conscients. Per això, l’Autoritat del Transport Metropolità i el Departament de Territori i Sostenibilitat llancen una campanya per sensibilitzar la societat, i especialment les persones joves, sobre les conseqüències mediambientals associades al comerç electrònic i fomentar, així, un model de comerç sostenible. Serem al lloc d’entrega, per evitar així un desplaçament innecessari? Segur que necessitem que la comanda arribi avui mateix? Tenim una alternativa de proximitat? Són algunes de les reflexions que poden ajudar a minimitzar l’impacte mediambiental del comerç en línia.

Opinió

La pandèmia ha amplificat altres crisis globals com l’ambiental, la de valors o la psicosocial, que tenen la seva arrel en els efectes del neoliberalisme.

Butlletí