Descobreix el riu

04/10/2023 - 08:27

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

El blauet de la Vinyet Castilla, de l’Institut Escola la Tordera (Santa Maria de Palautordera) ha estat l’escollit per inspirar la imatge del programa per al curs 2023-2024

En total s’han repartit prop d’una vintena de premis a alumnes i escoles procedents de Badalona, Barcelona, Mollet del Vallès i Santa Maria de Palautordera



La Sala d’Actes de la seu de la Fundació RIVUS es va omplir amb motiu de l’acte de lliurament dels premis corresponents al VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”. En aquesta edició, dedicada al blauet, es van rebre prop de 400 propostes, d’una vintena d’escoles, d’entre les quals el jurat va haver de seleccionar les guanyadores.

Foto: Fundació Rivus - Sílvia Ferran

 

Emocions, nervis i molta il·lusió van ser-hi presents durant la cerimònia, que va aplegar estudiants, familiars, personal docent, membres del jurat i representants de la Fundació i el Consorci Besòs Tordera. També hi van assistir Andreu Iglesias, director d’Enginyeria, Operació i Manteniment de Sorigué, i Albert Salas, director d’Energia i Medi Ambient de Grifols. Ambdues empreses col·laboren amb les activitats d’educació ambiental que duu a terme la Fundació.

El president de la Fundació RIVUS, Francesc Colomé ha estat l’encarregat de donar la benvinguda: “Gràcies a les escoles per creure en l’educació ambiental i gràcies a tots els nens i nenes que ens han fet arribar els seus dibuixos, el jurat ho ha tingut molt difícil”. Tots tres, juntament amb Pere Grivé, vicepresident del Consorci Besòs Tordera; Javier Enèriz, representant d’Aprèn Serveis Ambientals -empresa encarregada d’impartir el programa educatiu “Descobreix el riu”-, i Esther Marín, dissenyadora i creadora de la imatge d’aquest programa, van ser els encarregats de lliurar els guardons.

 

 

El 1r Premi dins la categoria corresponent a Cicle Inicial (1r i 2n de primària) ha estat per a l’Ana Paula Botello Silva, de l’Institut Escola Llibertat (Badalona), mentre que els dos Accèssits se’ls han endut la Vera Sánchez Pérez i el Nil Callejas Madurell, ambdós de l’Escola Can Besora (Mollet del Vallès). 

Per la seva banda, dins la categoria Cicle Mitjà (3r i 4t de primària), el guanyador del 1r Premi ha estat l’Islame Elhaigae, de l’Escola Sant Jordi(Mollet del Vallès); i els Accèssits han anat a parar a mans de la Sarah Forbes Zubimendi, de l’Escola Sant Miquel (Barcelona); i de la Nerea Castells Quintana, de l’Escola Provençals (Barcelona).

El dibuix de la Lucía Márquez Feloaga, de l’Escola NJ Praga (Badalona), ha estat seleccionat 1r Premi de Cicle Superior. A aquesta mateixa escola ha anat a parar un dels accèssits, que l’ha aconseguit el Malak Magnass Tribki, mentre que l’altre ha estat per a la Vinyet Castilla Badia, de l’Institut Escola la Tordera (Santa Maria de Palautordera).

El blauet de la Vinyet Badia ha estat també l’escollit pel jurat per inspirar la imatge del programa educatiu per a aquest nou curs 2023-2024. Un reconeixement que ha rebut, molt emocionada, de mans del president de la Fundació.

Evolució del logo “Descobreix el riu” 2023-2024 inspirat en el dibuix de la Vinyet Castilla.

Els primers premis s’han endut un xec regal valorat en 100 euros per a la compra de llibres i material escolar, un diploma, una bossa regal i una estada gratuïta de cap de setmana a l’Escola de Natura de Vallcàrquera, mentre que als accèssits se’ls ha lliurat un xec regal de 50 euros, un diploma i la bossa regal. Els centres educatius de tots els estudiants guardonats han rebut xecs regal per a la compra de material pels mateixos imports que els seus alumnes.

Poden participar en aquest concurs de dibuix tots aquells estudiants de primària que, a través de les seves escoles, prenen part en alguna de les diferents activitats que ofereix el programa educatiu “Descobreix el riu”. La temàtica escollida per a la vuitena edició és “Dibuixa la teva tortuga de rierol”.

“Descobreix el riu” va néixer el curs 1995-1996, inicialment de mans del Consorci Besòs Tordera i ara impulsat des de la Fundació RIVUS. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte prop de 130.000 alumnes de diferents municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Durant el curs escolar 2022-2023, prop de 5.500 alumnes d’una norantena d’escoles i instituts procedents de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera hi van participar en aquest programa.

 


 

Municipis: 
Vallès OrientalGranollers
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Notícia

El consorci Besòs-Tordera treballa amb un projecte per potabilitzar l'aigua que sanegen les depuradores de Granollers, Caldes i Santa Maria de Palautordera.

Butlletí