Dóna’t per la Natura. La natura ets tu!

17/11/2021 - 22:01

Des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura proposen que aquest Nadal podem mostrar el nostre suport a les entitats ambientals organitzant una campanya solidària i recollir fons pels projectes en els quals estan treballant dia a dia a Catalunya. 

Tu, que ets una persona sensibilitzada amb el medi ambient, que ja has donat suport a causes ambientals en altres ocasions, ja saps com, en l'actual context d'emergència climàtica i ecològica, la tasca de les entitats ambientals ha esdevingut sempre més important. 

Ja sigui conscienciant a la ciutadania, ja sigui exigint polítiques que protegeixin l'aire, l'aigua, la terra, i en general la natura que tots i totes necessitem, ja sigui actuant directament sobre espais naturals per recuperar-los, restaurar-los i protegir-los. A Catalunya al voltant de 200 entitats estan lluitant contra la pèrdua de biodiversitat, conservant quasi 40.000 hectàrees, recuperant habitats i espècies en perill d’extinció, i preservant els valors naturals dels espais que tenim a casa. 

Conscients, però, que moltes persones no han tingut ocasió de conèixer les entitats ambientals, la XCN demana ajudar per a que aquesta campanya sigui un èxit. 

El nom de la campanya és «Dóna't per la natura! La Natura ets tu». Prendre's cura de la natura significa prendre's cura de tot allò que fa possible la vida a la terra, i per això, podem dir que hi ha plena coincidència entre la persona donant, l'acció altruista de donar i la millora que pot generar aquest suport. En el fons, el que ens mou és trobar persones implicades, que es bolquin en la defensa del medi ambient, també més enllà d'aconseguir donacions. La campanya començarà el Giving Tuesday, l'últim dimarts de novembre, i estarà activa tot el mes de desembre. Ens hem posat l’objectiu de recaptar 20.000 €, que es repartiran entre els projectes triats per les persones donants. Ho podran fer a través de la plataforma Donant Ambiental.
 

Què necessitem?

La teva ajuda per fer arribar la campanya «Dóna’t per la Natura. La natura ets tu!» a un gran nombre de persones. Persones que potser no han sentit parlar de les entitats ambientals catalanes i dels seus projectes. Per això, tu que les coneixes, ens pots ajudar.

Et demanarem que els hi parlis de nosaltres i de la campanya.

De com aquestes associacions sense afany de lucre estan protegint quasi 40.000 hectàrees a Catalunya, lluitant contra la pèrdua de biodiversitat restaurant hàbitats i conservant-los, en projectes que impliquen veïnat, famílies, voluntariat ambiental, i de com necessiten el teu suport. I de com tot i totes necessitem la natura, per a la nostra pròpia salut, perquè som natura: la natura ets tu!
 

Què volem aconseguir?

Aquest Nadal volem aportar 20.000 € per fer possible que aquests projectes puguin continuar.

Mentre els líders mundials es troben en els grans congressos per parlar del que caldria fer, però poc fan, les entitats ja hi han posat fil a l’agulla, i, amb la teva ajuda, podem fer que tirin endavant aquestes iniciatives per la conservació de la natura. Com quan recuperen més punts d’aigua per a amfibis, o les dunes de les platges on fan el niu espècies protegides, quan regeneren els boscos a la ribera dels rius o salven de la desaparició aquells que són centenaris…
 

Com ho farem?

Et compartirem materials, textos i imatges perquè puguis fer arribar “Dóna’t per la Natura” a les persones i col·lectius sensibles amb el mediambient del teu entorn. I et demanarem que ens ajudis a fer córrer per les xarxes socials.

Col·labora en la campanya Dóna’t per la Natura! 

Inscriu-te al formulari!


 

Categories: 

Relacionats

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article


La Diputació de Barcelona ha presentat un mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona, aprofitant la celebració el Dia Mundial de l'Educació Ambiental el 26 de gener. La Diputació en gestiona una tercera part.

Butlletí