Ecoviu

Font: ecoviu.app

08/04/2022 - 08:16

Neix l'aplicació que connecta ONGs, empreses i ciutadans per a lluitar contra la crisi climàtica

ecoviu és una nova aplicació on la població de Catalunya coneixerà fàcilment totes les iniciatives que poden realitzar perquè la seva localitat sigui més sostenible. Aquesta app permet lluitar els 365 dies a l'any contra la crisi climàtica.

Organitzacions com Espigoladors, ADENC o WWF, publiquen les seves activitats en la plataforma i els usuaris poden apuntar-se fàcilment i conèixer més sobre aquestes entitats. Amb aquesta metodologia, “L'aplicació busca modernitzar el sector ecològic utilitzant tecnologia perquè més persones coneguin les activitats que estan passant en la lluita contra la crisi climàtica”, assegura Pau Torres, cofundador de ecoviu.


Una aplicació col·laborativa per a ajudar al medi ambient

Aquesta aplicació gratuïta permet als usuaris actuar els 365 dies a l'any contra la crisi climàtica. L'usuari trobarà un calendari amb activitats presencials i en línia de temàtiques sostenibles en tots els seus àmbits. Tallers d'alimentació responsable, recollides de plàstic a la Barceloneta o reforestacions a Collserola, són només algunes de les iniciatives que l'usuari descobrirà.

A més, els usuaris de l'app podran informar-se sobre com cuidar el medi ambient i tenir un estil de vida eco-friendly, a través d'articles, notícies i altres formats. Així mateix, es destacaran empreses i productes ecològics que ajuden a viure de manera sostenible.

També, l'usuari tindrà l'oportunitat de col·laborar, afegint activitats al calendari d’ecoviu. La ciutadania podrà empoderar-se i crear totes les iniciatives que no ha pogut trobar.

Aquest projecte ha estat creat per Marc Jiménez, Oscar Ratera i Pau Torres, 3 joves emprenedors de Barcelona de 24 anys. Aquests tres apassionats de la naturalesa busquen resoldre una problemàtica actual: és molt difícil trobar activitats tots els dies de l'any en les quals participar per a ajudar al medi ambient.

El planeta es troba en un moment crític. Tal com mostra el report IPCC, “el 75% del sòl espanyol està en procés de desertització”, per això és imprescindible que cadascun de nosaltres aporti el seu granet de sorra per a frenar el canvi climàtic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article


La Diputació de Barcelona ha presentat un mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona, aprofitant la celebració el Dia Mundial de l'Educació Ambiental el 26 de gener. La Diputació en gestiona una tercera part.

Butlletí