Ecoviure més que consolidada com a un referent entre les fires de sostenibilitat i ecologia

Font: Canal Taronja

06/11/2017 - 08:48

Amb la presència d’un centenar d’expositors, dissabte va obrir les portes la fira Ecoviure, al Palau Firal de Manresa, que un any més ha aconseguit tornar a demostrar la seva capacitat d’atraure un públic molt fidel interessat a conèixer les darreres tendències en sostenibilitat.

La presència de visitants durant tot el cap de setmana ha estat constant, tant a l’espai firal com a les xerrades, on hi ha assistit unes 1.600 persones. La comissió organitzadora s’ha fet una valoració positiva d’aquest certamen, que dissabte ja destacaven que s’hagi pogut fer amb “normalitat” tot i el moment polític que travessa el país”.
Vehicles elèctrics, alimentació ecològica, construcció sostenible i moltes altres propostes van tornar a donar vida a aquesta mostra, la més antiga de Catalunya amb certificació ecològica dels seus productes.

L’acte oficial d’inauguració es va celebrar el dissabte amb la intervenció de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals i el regidor i president de la comissió organitzadora, Jordi Serracanta. Aquesta és ja una cita consolidada entre els qui treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta. Un canvi de model que, en paraules de la presidenta de la Diputació de Barcelona, és responsabilitat de tots.

A més dels expositors, durant tot el cap de setmana han tingut lloc exposicions permanents i jornades tècniques, a més de tallers sobre sostenibilitat o estalvi energètic. Molts dels tallers buscaven motivar l’actitud proactiva dels ciutadans, una actitud que també va defensar l’alcalde de Manresa durant la inauguració.

A més a més, el cotxe elèctric ha trepitjat amb força l’edició d’aquest any. I és que la Fira ha fet una forta aposta per la mobilitat sostenible i és per això que tant dissabte com diumenge, a l’exterior del Palau Firal, hi va haver una mostra de cotxes elèctrics. Fins a 15 models diferents, de 7 marques, que molts d’ells van poder provar els visitants. Ecoviure, una fira ja més que consolidada, treballar ara pensant ja en l’any que ve, en el que serà el seu vintè aniversari.


 

Municipis: 
BagesManresa

Relacionats

Article

L’activitat “Camins Escolars” torna un curs més per fomentar que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma

Article

L’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els centres educatius de la ciutat, ha engegat un projecte per tal que l’alumnat d’ESO de la ciutat identifiqui els rius d’orenetes, falciots i ballesters que nien als edificis de la ciutat i en facilitin la protecció municipal. El projecte, que començarà amb una prova pilot a la Salle de Manresa, té l’objectiu de conservar la biodiversitat urbana de Manresa i fomentar la conscienciació de l’alumnat sobre la importància de preservar-la, ja que és un patrimoni cada cop més valorat pels seus beneficis ambientals i socials.

Article

El rewilding (renaturalització) fonamenta la seva acció en ajudar la natura perquè pugui fer el seu curs, permetent que els ecosistemes evolucionin amb el mínim d’intervenció humana. L’objectiu no és només revertir la pèrdua de biodiversitat, sinó fer que aquesta biodiversitat sigui més rica, fent créixer el número d’espècies animals i vegetals.

Butlletí